Съпредседателят на ПП Кирил Петков обяви, че коалицията е готова

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков обяви, че коалицията е готова
Коментари Харесай

Кирил Петков: Готови сме на разговор с ГЕРБ за политиките на кабинет с 2-рия мандат

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разгласи, че обединението е подготвена да договаря с ГЕРБ, само че за поддръжка на кабинет с втория мандат и без присъединяване на министри, посочени от Борисов.

Вместо това Петков предложи на най-голямата политическа мощ да упражнява надзор над възможния кабинет на малцинството през управлението на отрасловите парламентарни комисии.

И още: с цел да не " изземат самодейността " на ГЕРБ, които към момента не са получили първия си мандат, Петков чака те да поканят ПП-ДБ на договаряния, а не противоположното.

" Не желаеме да изземем техния мандат, само че в случай че те желаят да видят какво държавно управление сме подготвени да предложим, може да ни поканят на среща - какво да се случи, в какъв период - и тогава да преценяват дали желаят модела Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ или са подготвени да ни поддържат. Не бих дал празен чек на никой, допускам, че и те не биха дали на нас ", сподели още той в " На фокус " по Нова ТВ.

" Ако желаят надзор, най-добре е това да бъде в Народното събрание - слагаш основни ръководители на комисии, които могат да привикват министрите всяка седмица, или да се уточни ясна стратегия. Контролът през парламентарните принадлежности е безусловно вероятен ", сподели още някогашният министър председател.

На въпроса дали по този начин Политическа партия няма " да настъпи мотиката повторно " и да допусне наново събаряне на кабинета поради липса на доверие, Петков разгласи, че в обединението са " подготвени да поемат този риск ".

" Нямаме спънка да влезем в диалог за това какво би изпълнило едно наше държавно управление. Ако ги интересува какви политики сме подготвени да осъществим, ние сме подготвени на този диалог ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР