Съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски излезе с позиция

...
Съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски излезе с позиция
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Подкрепяме отнемането на дерогацията на “Лукойл”

Съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски излезе с позиция за отнемането на дерогацията на “Лукойл ”, оповестяват от пресцентъра на Движение за права и свободи.

“Подкрепяме отнемането на дерогацията на “Лукойл ”, гласуването ще покаже кой къде стои. Шефовете на митниците и Национална агенция за приходите да рапортуват в понеделник в Народно събрание ”, написа в позицията

Предложението на ГЕРБ за преустановяване на дерогацията за преправка на съветски нефт на “Лукойл Нефтохим Бургас ” ще получи поддръжка от ПГ на Движение за права и свободи, поради това че е въпрос от стратегическо значение за страната ни и нейните жители.

 Концесията на Лукойл прекъсната Снимка: БГНЕС/EPA/STEPHANIE LECOCQ

В позицията се показва още, че от гласуването на това решение в Народното събрание ще стане ясно чия страна заемат парламентарните партии и обединенията – страната на жителите и евроатлантизма или страната на “Лукойл ”, Русия и финансовото подкрепяне на войната против Украйна.

“Въпреки подхванатите ограничения и дейности за осъществяване на санкционния режим, натрапен от Европейски Съюз, работата на рафинерията остава непрозрачна, продължава да се стреми към опазване на монополното си състояние на българския пазар, което се отразява отрицателно върху хората и бизнесите и не извършва уговорките си към бюджета на страната, с което ощетява фиска. Очакваме от способените органи да подхващат нужните дейности за бързо определяне на обстоятелствата и събитията, свързани с рафинерията и активността й. Още в понеделник ще пожелаеме отчети от шефовете на митниците и Национална агенция за приходите, с които да осведомят Парламента какво се случва в “Лукойл ” – заобикалят ли се глобите, заплащат ли си налозите. Остават открити въпросите за назначението на необикновен представител и по какъв начин страната си извършва правата като владетел на златната акция, посредством своя представител в Надзорния съвет на “Лукойл ” ”, написа още в позицията.

“Правителството е длъжно да отбрани националния интерес и българските жители. Като част от евроатлантическото болшинство в Народното събрание ще настояваме за ефикасни, решителни и бързи дейности от страна на изпълнителната власт ”, се показва още в позицията.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР