Съпредседателят на парламентарната група на Обединени патриоти Искрен Веселинов заяви

...
Съпредседателят на парламентарната група на Обединени патриоти Искрен Веселинов заяви
Коментари Харесай

Машинното гласуване напълни джобовете на една фирма, смята Искрен Веселинов

Съпредседателят на парламентарната група на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов съобщи в изявление за " Труд ", че решението да отпадне машинното гласоподаване за локални и парламентарни избори е вярно. По думите му партията, която съставлява - Вътрешна македонска революционна организация, още при започване на разискванията за въвеждането му са предизвестили, че това ще е неточност и по този начин се оказало.

Вчера на първо четене Народното събрание анулира машинното гласоподаване. За инициираните от ръководещите промени в Изборния кодекс гласоподаваха 122 народни представители от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ", а срещу бяха 92 депутати от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, както и четирима от " Обединените патриоти ". Въздържа се един депутат. Основните претекстове за анулация на машинното гласоподаване на ръководещите са, че то е скъпо - до 59 лв. на глас, а отчитането на резултатите от вота - комплицирано.

" Много е скъпо машинното гласоподаване. Бръкна надълбоко в джоба на данъкоплатеца и в това време изпълни джобовете на една компания. Не мога да си обясня талибанската безрезервност на някои от партиите от опозицията, които пазят това гласоподаване, което не прави нищо друго, с изключение на да обогатява притежателите на компанията, които печелят поръчката за машините ", сподели Веселинов.

Той изясни, че концепцията за машинното гласоподаване е била прокарана при започване на годината от Движение за права и свободи, с цел да влязат народните представители от придвижването в пленарна зала и да има кворум, откакто депутатите от Българска социалистическа партия бойкотираха няколко месеца съвещанията.

" Помните, че тогава казусът с кворума беше сериозен и Движение за права и свободи първоначално бяха тръгнали да подкрепят опитите на Българска социалистическа партия да се неодобрява работата на Народното събрание. Тогавашният ръководител на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов бе заставен на сходна стъпка поради ултимативното искане на Движение за права и свободи да бъде признато настояването им за машините или да продължат протеста ", посочи Веселинов.

Той сподели още, че с отстраняването на Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти " обединението не се чупи, само че " може би това е последният късмет тя да продължи да съществува ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР