Съпредседателят на Демократична България“ призова прокуратурата и ДАНС да излязат

...
Съпредседателят на Демократична България“ призова прокуратурата и ДАНС да излязат
Коментари Харесай

Христо Иванов: Поредното избиване на зъби ли е подслушването на политици

Съпредседателят на „ Демократична България “ прикани прокуратурата и ДАНС да излязат най-късно във вторник с резултати от оповестените инспекции за. Според него единствено по този начин ще може да има доверие в резултатите от тези инспекции.
По-рано вътрешният министър и разгласи, че сега се унищожават следите. Днес прокуратурата разгласи, че стартира инспекция. „ Такава инспекция може да се направи единствено по един-единствен метод – тя би трябвало да стане бързо. Защото инспекцията за това подадени ли са претенции, унищожени ли са материални доказателствени средства, какво става с архива (нашата е информация е, че се твърди, че архивът тук е бил наводнен), имало ли е такова нещо. Тези инспекции се вършат за часове. Очакваме в първия работен ден, във вторник, прокуратурата и ДАНС да излязат с цялостна информация кои са лицата, които са били обект на инспекции, на какви учредения се е случвало това, кой е имал достъп до тези материали, унищожавани ли са материали ”, сподели Христо Иванов във видео, излъчено онлайн във фейсбук.
 Христо Иванов: Не може шефове на разузнаването да бойкотират работата на един кабинет Христо Иванов: Не може шефове на разузнаването да бойкотират работата на един кабинет
" Този вид хора, които сами са избрали да са обслужващ личен състав няма по какъв начин да бъдат заменени, с цел да се измине пътя към доверието към инстит...
Tой съобщи, че към този момент никой не има вяра на инспекциите на прокуратурата, тъй като нормално тя се включва да „ замита “ свадите. Припомни записа от акцията за евроизборите с присъединяване на, тогавашния основен прокурор и заместника му, от който се схваща, че възнамеряват интервенции против хора, за които Борисов се заканва, че ще им избие зъбите.
„ Ние искахме тогава прокуратурата да ревизира тези записи, само че прокуратурата отхвърли. Защото в действителност трябваше да ревизира дали Иван Гешев е взел участие в корист с власт и по тази причина прокуратурата замете “, разяснява Иванов.
„ Това е риторичен въпрос, тъй като ние знаем, че отговорът е да, само че ще го дефинирам във въпросителна форма - дали това подслушване е било част от следващото изтребване на зъбите на неуместни от опозицията? От следващата интервенция, която е планувана от Борисов с Гешев? Дали това е осъществяване на политическа поръчка? “, попита съпредседателят на “Демократична България ” и продължи - „ Един политик може да бъде разследван, 32-ма е напълно друго. 32-ма е замяна на демократичния развой, опит правоохранителните органи, службите да бъдат употребявани за замяна на изборите. “
Христо Иванов прикани в службите да влязат нови хора, които да подсигуряват обективност на инспекциите и да предотвратят замитането на следите. Призова основния прокурор Иван Гешев да приготвя оставката си поради хипотетично съучастничество в подслушването. " Гешев, взимай си каскета и си пиши оставката, тъй като съм сигурен, че двамата с Борисов сте възнамерявали това нещо. Защото съм сигурен, че това е единствено дребна частичка от всички злоупотреби с държавна власт “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР