Съпредседателят на Демократична България и лидер на За, България Христо

...
Съпредседателят на Демократична България и лидер на За, България Христо
Коментари Харесай

Прокуратурата да прогледне и за ТЕЦ Варна и пристанището й

Съпредседателят на " Демократична България " и водач на " За, България " Христо Иванов прикани прокуратурата, както е прогледнала за нередностите със сарая на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парка " Росенец " край Бургас, по същия метод да прогледне и за нередностите със студения запас, плащан на Топлоелектрическа централа " Варна ", и впрягането на страната, с цел да обслужи плана на пристанището му с пари на данъкоплатците. Той изиска и оставката на енергийния министър Теменужка Петкова поради това, че си е затваряла очите за нарушаванията.

В петък пред публицисти край пристанището на Топлоелектрическа централа " Варна " до село Езерово, Иванов съобщи, че прокуратурата би трябвало да каже какво са открили поисканите до момента то редица цивилен организации инспекции на техническото и финансово положение на въглищната мощ, за която сдружението сподели, че е преобразувало да работи на природен газ.

" Топлоелектрическа централа " Варна " обаче е получила лиценз за опериране на природен газ едвам през юли тази година. Това води до подозрение - мощно, че до момента не са могли да работят на газ. Тоест, е трябвало да работят на въглища и е подозрително дали са спазвали нормите за запазване на въздуха и дали са имали потенциал за работа на въглища ", уточни Иванов пред публицисти.

Той даже изрази мощно подозрение, че централата е имала контракти за доставка на газ. Такива обаче бяха оповестени още през 2018 година от държавната компания " Булгаргаз " и даже несъбраните вземания от сдружението на Доган попадат във финансовите доклади. Те към този момент са изчистени, само че за 2021 година сдружението няма контракт с " Булгаргаз ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР