Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов

...
Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов
Коментари Харесай

Христо Иванов подаде сигнал за 8-те джуджета. Ще се прекръсти ли ВСС на 25-те джуджета?

Съпредседателят на " Демократична България " и някогашен правосъден министър Христо Иванов подаде сигнал до Висшия правосъден съвет (ВСС) по отношение на следствието на " Антикорупционния фонд " (АКФ) за някогашния следовател Петьо Петров (Пепи Еврото) и брачната половинка му Любена Петрова. Илия Златанов, притежател на най-големия производител на асансьори " Изамет " разкрива пред АКФ брутална скица, при която бизнесът му е бил откраднат със съдействието на прокуратурата.

Той споделя, че имал няколко срещи с някогашния следовател и сегашен юрист Петров в ресторант " Осемте джуджета " на столичната ул. " Шандор Петьофи “. Златанов твърди, че е потърсил Петров поради спора в фамилията му за контрола над бизнеса. В хода на разигралите се измами, в които присъединяване има и спецпрокуратурата, Златанов схваща, че е попаднал в капан и неговите " спасители " го притискат да им прехвърпли дяловете в компанията си с изнудване и закани, в това число оставяйки сина му без животоспасяваща хемодиализа.

Златанов споделя още, че при срещите си с Петров е виждал в ресторанта висши прокурори като шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов и някогашния шеф на профилираната прокуратура Димитър Франтишек Петров. Бизнесменът твърди, че са прокурори са фабрикували документи и са му взели 35 кг злато.

Той споделя още и че хората към Петров в един миг са му споделили, че са " заети " с избора за основен прокурор на Иван Гешев и по тази причина би трябвало да изчака.

В сигнала си Иванов напомня, че като правосъден министър през 2015 година е упорствал Петров да бъде уволнен от следствието. Тогава обаче в негова отбрана се оповестил някогашният основен прокурор Сотир Цацаров и в последна сметка следователят напуснал системата без дисциплинарно наказване. Иванов напомня и че по това време бъдещата брачна половинка на Петров – Любена е оглавявала неправителствената организация " План Б ", която е провела митинги в поддръжка на Цацаров и такива срещу малцинството в тогавашния Висш съдебен съвет към ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР