Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов призова за продължаване на

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов призова за продължаване на
Коментари Харесай

“Демократична България”: Не можем да си позволим избори, които да бъдат спечелени от Путин

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов прикани за продължение на правосъдната промяна и нормализиране на политическия живот в изявление в Народното събрание.

Според него сега България не може да си разреши избори, които да бъдат извоювани от Путин.

“Вчерашният ден и гласуването по профилирания съд на фона на всевъзможни разделения и напрежение в ръководещата коалиция сподели, че смисълът на това ръководство въпреки всичко е задоволително значим, с цел да ни сплотява ”, съобщи той.

“Надявам се, че след Великденските празници страстите ще правят отстъпка, разсъдъкът ще се върне и ще можем да работим обикновено, тъй като алтернативата на изборите е безусловно непоносима за България в този миг. Рискът да предизвикаме избори, които да бъдат извоювани от Путин, е нещо, което никой не може да си разреши ”, добави той.

Христо Иванов съобщи, че ликвидацията на профилираното правораздаване е доста значима крачка към нормализацията не просто на правораздаването, само че и на политическия живот.

“Вчера закрихме една институция, която се беше трансформирала в емблема на политическата корист с правораздаването във България. Тя беше основана, с цел да се избегне нуждата от същинска промяна на постоянното правораздаване, изключително на прокуратурата в България ”, сподели той.

“Тя беше основана, с цел да извърши програмата “Ние ги хващаме, те ги пускат ”, т.е. да престане естественият съд в България да пуска тези, които бяха нарочени от тогавашното държавно управление за улавяне. И беше основана, с цел да бъде паралелна конструкция на естественото правораздаване в България, което да дава отговор по-гъвкаво на упованията на избрана политическа обстановка ”, сподели той.

Христо Иванов прикани за продължение на промените с КПКОНПИ и да се направи опит за рестартиране на комисията за конституционни промени.

“Следващите стъпки са да реформираме КПКОНПИ, да променим нейното управление, с цел да може да се има доверие на тази институция, че ще бъде в положение да събира доказателства за следствието на корупция, в това число по високите етажи на властта, да преследва парите от незаконна активност, по метод, който не опонира на съществени стандарти на правото ”, сподели той.

“Нека да опитаме и да намерим метод платформата, която беше основана – комисията за промени в конституцията, да я използваме и да изработим един общ план за промени в конституцията. За да можем да да създадем последваща стъпка към нормализацията на българския политически живот ”, сподели той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР