Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова всички формации да

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова всички формации да
Коментари Харесай

Христо Иванов зове за оттегляне на всички номинации

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов прикани всички обединения да отдръпват претендентите си и предложи да бъде потърсена друга формула, която да изключва политически стимулирана номинация:

" Става дума за условно казано, служебна фигура, а не политически излъчена. Това значи ръководител, който е излъчен през такава формула, както да вземем за пример формулата, която дава Конституцията за най-стария, който открива. Тя явно не е базира на политическа логичност, нали по този начин? Да намерим друга такава формула, тъй като политическата логичност не може да роди болшинство, което да излъчи ръководител, да намерим друга формула, по която да се съгласим да посочим един от 240-те, само че не като представител на несъмнено болшинство, образувано по политическа логичност ".

Според него концепцията му среща поддръжката на останалите политически сили.

Той отхвърли да разяснява опциите за сформиране на държавно управление преди да бъде определен ръководител на Народно събрание: 

" Не знам дали забелязвате. В момента сме в един безконечен парламентарен ден. Този парламент е като муха, застинала в кехлибар. Може да го наричате " кехлибарен парламент " в този безконечен ден. Нека да свърши този ден, да изчерпим този дневен ред, да изберем ръководител и тогава към този момент ще можем да приказваме за по-далечни неща ".

Зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид коментира:  " Мисля, че има задоволително виновни политици. Вижте, дано да не се стопираме на персоната. Виждате, че би трябвало да бъде открита компромисна фигура. Така или другояче сме длъжни да го създадем. Иначе всички би трябвало да си вървим у дома ".
ТЕМА преди 22 минути 875 преди 56 минути 1084 преди 17 часа 1437
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР