Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов призова прокуратурата и ДАНС

...
Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов призова прокуратурата и ДАНС
Коментари Харесай

Христо Иванов: Поредното избиване на зъби ли е подслушването на политици?

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов прикани прокуратурата и ДАНС да излязат най-късно във вторник с резултати от оповестените инспекции за нелегално подслушване на 32-ма политици. Според него единствено по този начин ще може да има доверие в резултатите от тези инспекции.

По-рано вътрешният министър Бойко Рашков удостовери изнесената от съпредседателя на “Демократична България ” Атанас Атанасов информация, че са били подслушвани политици преди изборите на 4 април и разгласи, че сега се унищожават следите. Днес прокуратурата разгласи, че стартира инспекция. „ Такава инспекция може да се направи единствено по един-единствен метод – тя би трябвало да стане бързо. Защото инспекцията за това подадени ли са претенции, унищожени ли са материални доказателствени средства, какво става с архива (нашата е информация е, че се твърди, че архивът тук е бил наводнен), имало ли е такова нещо.

Тези инспекции се вършат за часове. Очакваме в първия работен ден, във вторник, прокуратурата и ДАНС да излязат с цялостна информация кои са лицата, които са били обект на инспекции, на какви учредения се е случвало това, кой е имал достъп до тези материали, унищожавани ли са материали ”, сподели Христо Иванов във видео, излъчено онлайн във фейсбук. Tой съобщи, че към този момент никой не има вяра на инспекциите на прокуратурата, тъй като нормално тя се включва да „ замита “ свадите. Припомни записа от акцията за евроизборите с присъединяване на Бойко Борисов, тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров и заместника му Иван Гешев, от който се схваща, че възнамеряват интервенции против хора, за които Борисов се заканва, че ще им избие зъбите. „ Ние искахме тогава прокуратурата да ревизира тези записи, само че прокуратурата отхвърли. Защото в действителност трябваше да ревизира дали Иван Гешев е взел участие в корист с власт и по тази причина прокуратурата замете “, разяснява Иванов.

„ Това е риторичен въпрос, тъй като ние знаем, че отговорът е да, само че ще го дефинирам във въпросителна форма - дали това подслушване е било част от следващото изтребване на зъбите на неуместни от опозицията? От следващата интервенция, която е планувана от Борисов с Гешев? Дали това е осъществяване на политическа поръчка? “, попита съпредседателят на “Демократична България ” и продължи - „ Един политик може да бъде разследван, 32-ма е напълно друго. 32-ма е замяна на демократичния развой, опит правоохранителните органи, службите да бъдат употребявани за замяна на изборите. “ Христо Иванов прикани в службите да влязат нови хора, които да подсигуряват обективност на инспекциите и да предотвратят замитането на следите. Призова основния прокурор Иван Гешев да приготвя оставката си поради хипотетично съучастничество в подслушването.

„ Гешев, взимай си каскета и си пиши оставката, тъй като съм сигурен, че двамата с Борисов сте възнамерявали това нещо. Защото съм сигурен, че това е единствено дребна частичка от всички злоупотреби с държавна власт “, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР