Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов предупреди, че промяната в

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов предупреди, че промяната в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Готови сме да рием Авгиеви обори и знаем как |

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов предизвести, че смяната в България няма да се реализира единствено с оставката на премиера Бойко Борисов и провеждането на избори, а е нужна ясна стратегия, каквато групировката има.

“В Демократична България сме подготвени да рием Авгиеви обори и имаме съответна стратегия и визия по какъв начин да го създадем ”, съобщи Иванов в предаването “Алтернативата ” с Калин Манолов по TV1.

Той отговори на апелите за обединяване за обезпечаване на прозрачността на вота. “В Демократична България набираме покровители с дейна акция още от септември, създаваме съответна платформа за мониторинг на изборите в действително време, която може, както сме декларирали, да се употребява от всички покровители на партии и наблюдаващи от Неправителствени организации ”, сподели Христо Иванов.

“Ние ще предоставим цифрови принадлежности, с цел да осъществим желанията си, дано се фокусираме върху наличието, по тази причина представихме 12 точки за гарантиране на честността на изборния развой, по които работим и за които сме подготвени на съдействие ”, добави той.

Съпредседателят на Демократична България подчертава и върху историческата виновност на Движение за права и свободи, по тази причина че България през днешния ден е най-бедната и най-корумпирана страна в Европейски Съюз и е наричана “завладяната страна ”.

“ДПС през годините се трансформира в борса за неофициалната власт – Царя пристигна и залезе, Орешарски пристигна и изчезна, Борисов пристигна и в този момент залязва, само че Движение за права и свободи остава, неговото въздействие, неговите капии остават непоклатими. Това е превзетата страна ”, сподели той и добави: “Ще продължим натиска върху същинската проведена политическа престъпност, която има своя епицентър в кръговете на Сарая. ”

Иванов напомни и че преди дни прокуратурата отхвърли да проверява гардовете на Националната работа за защита (НСО) за захвърлянето на националния байрак по време на акцията в Росенец.

“Флага в случай че не можеш да защитиш, ти на кого служиш ”, обърна се той към прокуратурата. По думите му точно прокуратурата е мястото, където въздействието на скритата страна се трансформират в репресивна власт и по тази причина въпросът за промяната ѝ е извънредно значим.
Той се обърна и към обединенията, които приканват за обединяване, като посочи значимите въпроси, на които би трябвало да се дадат съответни отговори – ще бъде ли отстранен Иван Гешев, ще бъде ли реформирана и по какъв метод прокуратурата, както и Висшия правосъден съвет, ще бъдат ли отстранени профилираните съд и прокуратура, превърнати в репресивни органи.

Христо Иванов разяснява и тематиката за идните парламентарни избори, които както проличава, няма да бъдат предварителни.

“Борисов търпи вреди от оставането на власт, само че остава, единствено с цел да обезпечи два огромни корупционни плана – Руски поток и кражбата на европейските фондове за модернизацията на България ”, счита той.

На въпрос за плана за Бюджет 2021 съпредседателят на Демократична България уточни, че той е и прокорупционен, тъй като не се знае в чии джобове ще отиде плануваната в него икономическа помощ за бизнеса и жителите. Като огромен проблем той уточни, че не се знае какъв брой от плануваната помощ за бизнеса ще мине през Българската банка за развиване и попита дали тя е банката на бизнеса, или на Пеевски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР