Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обяви, че днес от

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обяви, че днес от
Коментари Харесай

"Демократична България" прави протест за оставка на Маринов

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разгласи, че през днешния ден от 18 ч. излиза на митинг пред Министерството на вътрешните работи, с цел да изиска оставката на министър Младен Маринов.

" Още през днешния ден настояваме вътрешният министър да подаде оставка. Ако той не подаде, министър-председателят да му я вземе и да я внесе в Народното събрание. Между другото, къде е този вътрешен министър, да не би да се е скрил в хотел " Амбасадор ", тъй като той там постоянно върви ", разяснява Атанас Атанасов от " Демократична България ".

През последните дни дейностите на полицията станах мотив за голям брой рецензии. Още няма отговор за какво Министерство на вътрешните работи позволи да се стигне до напрежение в парк Росенец, откакто не беше разрешено на български жители да отидат на обществен плаж. Дори кметът на Бургас дефинира дейностите на униформените като неточност.

Появиха се и записи на полицейско принуждение на митингите против държавното управление в София. Въпреки че ясно се вижда по какъв начин група чиновници на Министерство на вътрешните работи удрят беззащитни хора на земята, от вътрешното ведомство още не са дали отговор кои са провинилите се служители на реда и ще бъдат ли осъдени. Докато няколко мъже са настанени в " Пирогов " с тежки контузии, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджийски разгласи, че към момента се прави вътрешна инспекция по случая и не е ясно дали има пребити хора. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи пък дадоха отговор за " Сега ", че " по-скоро няма " да се разгласяват записите от охранителните камери зад колоните на Министерския съвет, макар публичния интерес.

" Има тежко полицейско принуждение над протестиращи. Млади хора бяха пребити в центъра на София и захвърлени по лечебните заведения без да се заяви на техните близки, тъй като били арестувани ", аргументира се Атанасов. 

Прокуратурата не е съобщила да е формирана инспекция по сигналите за полицейско принуждение. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи пред " Сега ", че няма информация за сходно следствие и че не е осведомена с сходни случаи. Тя беше безапелационна, че не е гледала записи, в които служители на реда удрят повалени на земята жители пред Министерския съвет.
Полицаите са правили селфи с пребитите, споделя майка на пострадал
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР