Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обвини представителите на ГЕРБ

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обвини представителите на ГЕРБ
Коментари Харесай

Христо Иванов обвини ГЕРБ в саботаж на регистрацията на ДБ за изборите, те отрекоха

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов упрекна представителите на ГЕРБ в ЦИК, че се пробват да саботират явяването на партията на изборите. От ГЕРБ отхвърлиха обвиняванията, като обявиха, че нямат болшинство в ЦИК.

" Очевидно Ципов и компания употребяват този спор със старозагорската изборна комисия, с цел да се опитат да нападат опцията на " Демократична България " да се явява, тъй като ние сме техният проблем ". Това съобщи съпредседателят на Демократична България при живо включване в страницата на партията във Фейсбук.

По думите му ЦИК и представителите на ГЕРБ в нея пробват служебно да отстраняват " Демократична България " в една огромна част от многомандатните изборни региони.

ЦИК през днешния ден излезе с решение, че документите на партията за листата в Стара Загора, подписани с електронен автограф не могат да бъдат признати. Демократична България ще апелира решението на Комисията.

" Ципов е инициирал ЦИК служебно да ревизира всички други места, на които ние безпроблемно сме се записали за присъединяване на изборите с прилагане на електронен автограф и не сме подавали други документи, тъй като сме в 21 век ", акцентира Иванов и продължи:

" Демократична България се грижи за това България да бъде в действителност в модерната цифрова ера, а не да бъдем в 19 век в Отоманската ера, както на доста хора от ГЕРБ и Движение за права и свободи явно им се желае ".

По думите му и на предходните избори партията е подала документите си с електронни подписи.

" Досега в никакъв случай не е имало проблем с това ", означи Иванов и добави: " Сега внезапно тази липса на потенциал в Стара Загора става мотив на ретроградното болшинство в ЦИК да се опита да нападна сред 8 и 14 многомандатни изборни региона, тъй като в тях ние сме подали документи с електронен автограф ".

" Ние твърдим нещо просто - България е в 21 век и в Европейски Съюз. Има правилник и той споделя, че на всички места, където написа автограф, това значи и електронен автограф ", сподели още Иванов и добави:

" Ние сме най-последователната мощ, която споделя " Няма да участвате във властта вие от ГЕРБ и Движение за права и свободи, вие сте носителите на корупционния вирус, вие сте тези, които дърпат България обратно във времето ".

Ако позволим да бъде отречено използването на електронните подписи в България, каква цена ще заплати бизнесът? Време е България да завоюва, а не ГЕРБ и Движение за права и свободи. Затова сме им камъчето в обувката и ще отстоим вашето право да гласувате ", безапелационен беше съпредседателят на " Демократична България ".

" Всякакви опити от страна на " Да, България " да се вмени каквато и да било виновност на ГЕРБ за решението на ЦИК да откаже регистрация на листата на " Да, България " в Стара Загора, са несъстоятелни ", дадоха отговор на Иванов от ГЕРБ.

Те показват, че нямат болшинство в ЦИК.

" Напомняме, че този състав на ЦИК беше назначен от президента Румен Радев и в него преобладават партиите на митинга, а ГЕРБ е в безусловно малцинство. В умозаключение заявяваме, че ГЕРБ в никакъв случай не би си разрешила да саботира регистрацита на коалиция, в която взе участие сестринска партия от фамилията на ЕНП ", означиха от ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР