Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, общинският съветник от Бургас

...
Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, общинският съветник от Бургас
Коментари Харесай

Край „Летния Сарай“: Христо Иванов в сблъсък с охранители заради недостъпен плаж

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов, общинският консултант от Бургас Димитър Найденов и деятелят Иво Мирчев влязоха в конфликт с охранители при опит да стигнат до плаж във вилната зона на парк „ Росенец “ край Бургас.
Снимка: Фейсбук
Според тримата става дума за обществена държавна благосъстоятелност и е неприемливо, че все още не се позволяват жители. В изявление за „ Капитал “ кметът на Бургас Димитър Николов обаче съобщи, че линията, ситуирана директно до хотелски комплекс, прочут като „ Летния Сарай “ и свързван с Ахмед Доган, по документи не е плаж и няма условие за свободен достъп до нея.
Снимка: Фейсбук
Така и единственият метод за постигане до парцела е по вода. Именно с моторна лодка Иванов, Найденов и Мирчев стигнаха до брега, като в излъчено онлайн във „ Facebook “ видео се вижда по какъв начин там ги посрещат охранители.



Групата идващи откъм Сарая мъже по този начин и не се легитимира и не дава отговор на въпросите дали са частни охранители, или са чиновници на Националната работа за защита. Някои от сниманите носят предмети, които наподобяват на огнестрелно оръжие. Един от охранителите на няколко пъти декларира, че тримата навлизат в частна благосъстоятелност.
Снимка: Фейсбук
Стига се и до експанзия – фрагментите демонстрират по какъв начин гардовете вършат опит да повалят снимащия в морето, бутат и Христо Иванов. Един от охранителите демонстративно взема забития по-рано на плажа български байрак и го хвърля.
Снимка: Фейсбук
В последна сметка идват двама служители на реда, които вземат данните на тримата. В рамките на дълъг диалог, те демонстрират и документите, с които съгласно тях се потвърждава, че се намират на обществена държавна благосъстоятелност.
Снимка: Фейсбук
Междувременно, обаче, персоналните карти на охранителите по този начин и не са събрани – или най-малко не и пред камерата. Единият чиновник на реда декларира на снимащия, че може да подаде тъжба за бутането в районното ръководство.
Снимка: Фейсбук
bTV потърси НСО за коментар. От службата показаха, че до края на деня ще излязат с позиция по случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР