Съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов не иска да става

...
Съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов не иска да става
Коментари Харесай

Висш началник от партията на Слави и Христо Иванов се заканват за чистки след изборите 

Съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов не желае да става министър председател. За сметка на това политическата мощ имала няколко разновидността, които може да предложи за поста. Той посочи, че може да излъчи както политическа фигура, по този начин и експертна.

По думите му "Демократична България " е подготвена да ръководи, само че с държанието си отвън Народното събрание е посочила, че може да бъде и извънредно ефикасна съпротива. Като образец той даде митингите, които започнаха след акцията му при летните сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

"Ние сме отвън Народното събрание и предизвикахме най-голямата му рецесия. Представете си какво ще стане в Народното събрание, в случай че някой си разреши да прави ръководство на смяната без наше присъединяване - ще му се стъжни живота ", сподели Иванов, представен от "Дарик ".

Той изрази вяра през декември да има предварителни избори, само че съгласно него министър председателят Бойко Борисов мъчно би си дал оставката. Иванов сложи и две съществени цели при образуването на вероятно служебно държавно управление от президента Румен Радев - да провежда почтени избори да не взима никакви външнополитически решения. Съпредседателят не се нае да допусна какви управнически обединения могат да се сформират след изборите.

"Не знаем с каква стратегия и хора ще се появи и излезе от мълчанието си Слави Трифонов. Не знаем по какъв начин ще наподобява Българска социалистическа партия след вътрешната им революция. Има две ясни обединения, които са и изцяло противоположни. Това са "Демократична България " и Движение за права и свободи. Всичко останало е във форма на трансформация или занапред ще пораждат ", сподели още Христо Иванов.

В същото време както започваше концертите постоянно от Враца, Слави Трифонов реши да открие първия офис на партията си "Има подобен народ” от града, който, съгласно думите му, постоянно му е носил шанс.

На формалното събитие участваха зам.-председателят на партията Тошко Йорданов, основният секретар на партията Виктория Василева, координаторът за област Враца Георги Георгиев, координаторът за община Враца Гергана Пепиева и любопитни врачани.

"Благодаря ви, че сте тук. Сюрреалистично ми е, че откривам партиен офис. От друга страна се надявам да е показателно, че първият ни офис е във Враца, тъй като вие тук сте доста инати, а ние ще имаме потребност от голям дебелоглав и хъс за това, с което сме почнали да се оправяме. Надявам се, в случай че всички ние тук си свършим работата, като минат изборите ще имаме мотив да си създадем едно празненство като спечелили и да стартираме да ги изриваме тия, да ги вкарваме в затвора”, съобщи Йорданов на откриването.

Според последните социологически изследвания таванът на Трифонов е 600 000 гласоподаватели, което, при избрани условия, може да се окаже задоволително, с цел да стане повече от трета мощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР