Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов не е искал министерски

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов не е искал министерски
Коментари Харесай

Признание: Христо Иванов не е искал от ИТН министерски постове |

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов не е желал министерски постове при последните договаряния за сформиране на държавно управление с " ИТН ", само че е настоял назначенията да се съветват с Демократична България, преди да станат факт.

Това стана ясно от думите на Филип Станев от Има Такъв Народ пред бТВ и по този начин той влезе в несъгласие с групировката си, която още първоначално изясни неуспеха на договарянията с прекомерните искания на Иванов. Самият Христо Иванов изрично отхвърли, само че изясни, че биографиите са значими, а за претендентите за министерски постове са " основен въпрос ".

" Конкретен пост не е желан , само че се говореше за консултиране на всяка една служба, която ще бъде заета. Не е казвал съответно име и съответен пост. Искаше да има той решаващата дума. До регионални шефове. Това е неизпълнимо изискване. Това се назовава извиване на ръце ", уточни Станев с уточнението, че не може по-малкият политически индивид да има такава решаваща роля.

Сценаристът от " Шоуто на Слави " се застрахова, че не желае в този момент да влиза в спор и прикани томахавката да бъде заровена.

" Г-н Иванов, всичко е наред, тъй като Демократична България е евентуален сътрудник ", сподели Станев и добави, че думите на съпредседателя на Демократична България за " дългата ръка на Движение за права и свободи " в дейностите на Има Такъв Народ, без нито едно доказателство, скапва общуването сред двете обединения, тъй като " политиката не е персонална игра ".

На 1 август водачът на Има Такъв Народ с гневен коментар в неподготвено изявление във фейсбук, в което разгласи, че Христо Иванов е упорствал в държавното управление да влязат трима от служебните министри - Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. И атакува съпредседателя на Демократична България с думите:  " Чакай, бе, някой желае ли от теб да предлагаш нещо. Ти като какъв се водиш, с цел да предлагаш ".

Филип Станев се усъмни в достоверността на социологическите сондажи, които отреждат трето и даже четвърто място на Има Такъв Народ при избори в този момент.

" Винаги си поставям една дребна въпросителна във връзка с социологията, без да желая да наскърбявам социолозите ", сподели той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР