Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов изрази пестелив оптимизъм, че

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов изрази пестелив оптимизъм, че
Коментари Харесай

Христо Иванов вижда формула за управление в 48 НС през втория мандат

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов изрази спестовен оптимизъм, че е допустимо да се образува нова " формула за ръководство " с възможен втори мандат на " Продължаваме промяната " в 48 Народно заседание.

Иванов съобщи три точки, по които Демократична България ще съди дали да взе участие в бъдещи парламентарни съюзи - отношението към военната експанзия на Кремъл, правосъдна промяна с търсене на отговорност от основния прокурор и финансова политика, която не слага под риск участието в еврозоната.

" Не защищавам да отидем на нови избори - това няма да реши нищо и е безконтролно. Възможност (за ново правителство) съществува, зависи, несъмнено, от Политическа партия, която би трябвало да вземе своето решение дали би тръгнала да осъществя тази опция като втори мандатоносител - не е моя работа да им споделям. Ако те потърсят нашата поддръжка, ние ще оценяваме опцията съгласно три критерия. Но в случай че сложим въпроса за сигурността пред лицето на най-голямата опасност на нашето потомство - а това включва и обстоятелството, че в България няма обща политическа воля за дълбока промяна на правораздаването - оттова нататък може да се откри формула ", разяснява той пред " Панорама " по Българска национална телевизия.

Иванов акцентира, че отговорността за сходно решение остава на мандатоносителя.

Той изрази подозрение дали " ще настъпи задоволителна умереност " в по-големите партии, като разяснява, че ГЕРБ и Политическа партия имат " подобен проблем " - неразбирането, че скоро няма да има независими еднопартийни ръководства.

Иванов ясно се разграничи от позицията на Румен Радев, който омаловажи проблема с поканата до Елеонора Митрофанова в Народното събрание.

" Представянето на тази тематика като нещо периферно ни заблуждава. Опитът да се снишаваме не ни употребява. Това е зле за нашите национални ползи. Не приказвам за морала да каниш посланика на страна, която в същия миг бомбардира жилищни блокове - видяхме с каква лекост по време на служебния кабинет Путин забърка България с тяхната агитация за Кримския мост. Господарят на Кремъл употребява това и няма никакви сантименти ", разяснява Христо Иванов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР