Съпредседателят на Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов отправи остра критика

...
Съпредседателят на Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов отправи остра критика
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пеевски иска да ни тласне към избори

Съпредседателят на „ Демократична България “ /ДБ/ Христо Иванов насочи остра рецензия към опитите за политически шантаж , които той съпостави с дейностите на „ дребни квартални мутри “. Иванов изрази възмущението си от сходни способи пред „ БНР “, които съгласно него замърсяват политическата среда в България и подкопават демократичните процеси.

В центъра на рецензиите на Иванов беше неизрично упоменатият Делян Пеевски, който по думите на съпредседателя на Демократична България се пробва да наложи своите ползи и да дестабилизира страната, като тласка към нови избори поради неосъществени персонални упоритости .

Съпредседателят на Демократична България акцентира, че обединението е отворена за разговор и градивни договаряния , като се надява на консенсус изключително с партията ГЕРБ. Той посочи отговорността, която двете политически сили споделят за излизане на България от политическата рецесия и реализиране на устойчиво ръководство .

Иванов изясни, че процесът на образуване на ново държавно управление планува оставка на премиера Николай Денков на 6 март , последвана от договаряния при изискванията на краткотраен кабинет, с времевата рамка заложена от президента Румен Радев. Той акцентира значимостта на прозрачността и отговорността в процеса на номинации за регулатори и други основни позиции, като даде обещание включването на цивилен организации и широкообхватни инспекции.

Освен това Иванов отговори на спекулациите по отношение на евентуалното предопределение на Андрей Янкулов за основен прокурор, като увери, че всички кандидатури са обсъждани с бистрота и без подмолни сделки. Той акцентира уговорката на „ Демократична България “ към демократичните полезности и правовата страна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР