Съпредседателят на ДБ Христо Иванов не се отказва от кабинет

...
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов не се отказва от кабинет
Коментари Харесай

Христо Иванов зове ПП да не се отказва от кабинет на малцинството: Нека не затваряме този прозорец!

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов не се отхвърля от кабинет на малцинството.

 

Само преди дни от Политическа партия обявиха, че в случай че бъде признато да се върне гласуването с хартиената бюлетина, ще се откажат от кабинет на малцинството.

 

”Демократична България ” приема със угриженост желанието на ”Продължаваме смяната ” да се отдръпват от договаряния за кабинет с втория мандат, в случай че не се отдръпват измененията в Изборния кодекс, съобщи съпредседателят на групировката Христо Иванов.

Алтернативите са толкоз неприятни, че не трябва толкоз бързо да затваряне този прозорец, това ще е апелът ни към Политическа партия, сподели още Иванов.

 

" Да не затваряме прозореца и да продължим да разсъждаваме по тази тематика. Да не прибързваме да вършим крайни заключения ", настоя Христо Иванов.

Разбирам цялата тежест на посланието на хартиената коалиция във връзка с Изборния кодекс. Но този метод на силово пробутване, в случай, че предложихме разговор, разрушава опцията за доверие и диалог по принцип, разяснява Иванов.

 

Той обаче продължавал да има вяра, че може да има мостове. С Българска социалистическа партия можело да се намерят такива за правосъдната промяна.

Все още " Демократична България " не изключва разговор за сформиране на коалиция с Българска социалистическа партия, стана ясно от думите на Христо Иванов, който дружно със свои съпартийци даде брифинг в коридорите на Народното събрание.

" Ние не сме мандатоносител и от тази позиция не можем да даваме формули за съдружни партньорства. Пак ще кажа - факт е, че това, което прави болшинството, в това число Българска социалистическа партия, утежни опцията за доверие и създаване на болшинство и някакъв политически климат на диалози. По принцип. Но не преставам да смятам, че някакви мостове към момента могат да бъдат непокътнати. По принцип. Така че да не прибързваме да вършим крайни заключения от обстановката ", съобщи Иванов.

Лидерът на " градската десница " прикани още - сътрудниците от " хартиената коалиция " да се замислят.

" Демократична България " нямало да влиза в интриги, както и също по този начин не били коментирани имена за властови позиции, които да бъдат издигнати при втори или трети мандат, добави той.

Поводът на брифинга на Демократична България бе окончателното приемане на прага за регистрация по Данък добавена стойност, който с решение на предходния 47-и парламент бе нараснал на 100 000 лв..

" Това е шестият най-голям предел за регистрация по Данък добавена стойност в Евопейския съюз. Какви са резултатите? По-малко администрация, по-малко административни разноски за дребните компании. Даваме всички шансове дребният бизнес да оцелее в тези тежки времена ", добави на собствен ред депутатът Мартин Димитров.

Христо Иванов разяснява и нападението против българския културен клуб в Охрид като посочи, че " Демократична България " осъжда остро случилото се.

Напомни и, че процесът на договаряния на Република Северна Македония с Европейски Съюз не може да стартира преди да се промени конституцията на прилежащата ни страна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР