Съпредседателят на българската част на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по

...
Съпредседателят на българската част на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по
Коментари Харесай

Османи препоръча на Ангел Димитров да се занимава с история, а не с политика

Съпредседателят на българската част на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси Ангел Димитров не е политик, а историк, предлагам му да се занимава с история, а не с политика.

Това съобщи през днешния ден министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи в отговор на журналистически въпрос за коментар на изказванието на Димитров, че страната не работи като претендент за участие в Европейски Съюз, заяви МКД.

Министър Османи акцентира, че един от главните правила на Споразумението с България е тези две неща да бъдат разделени - политиката на политиците и историята на историците.

" Ангел Димиров явно демонстрира някаква политическа упоритост, само че още един път да кажа, че би трябвало да се концентрира върху идващото съвещание на историческата комисия, да се приготви, тъй като има кой да приказва за политика ", сподели Османи през днешния ден.

Димитров сподели, че само с една фаза Европейски Съюз е напомнил на Македония, че би трябвало да съблюдава Договора за добросъседство с България. Това отваря необятно вратите за нашите възражения и претенции към страната, сподели той в предаването " Брюксел 1 " по телевизия " България он ер ".

Припомняме, че Османи по-рано разяснява българите в страната си по различен скандал. Той счита, че откриването на българския клуб " Цар Борис Трети " в Охрид е провокация, която вреди на българската общественост в страната му. 

Преди това се организира митинг във връзка откриването на българския клуб " Цар Борис Трети ", като протестиращите скандираха " българи татари и фашисти " и замеряха с яйца и камъни постройката, където се обитава клуба и носеха плакати с надписи против България и с апели против Европейския съюз, който подкрепял " фашистките претенции на България ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР