Съпредседателите на “Демократична България виждат нарастване на шансовете за съставяне

...
Съпредседателите на “Демократична България виждат нарастване на шансовете за съставяне
Коментари Харесай

“Демократична България” призова за търпение и професионализъм при съставянето на правителство

Съпредседателите на “Демократична България ” виждат повишаване на възможностите за сформиране на държавното управление с третия мандат след диалозите през днешния ден.

“Гледаме на опцията да се излъчи държавно управление с третия мандат като на нещо, което би трябвало да бъде подкрепено. Виждаме избрани знаци, че нарастват възможностите в това отношение. Също по този начин виждаме, че би трябвало да се даде малко повече време, с цел да протекат избрани процеси ”, съобщи Христо Иванов.

“Ние по-скоро сме в ролята да получим информация за диалозите, които се водят с Има Такъв Народ и Политическа партия. Ключовият въпрос е сред тях да се откри метод за реализиране на баланс ”, добави той като резултат от срещата в Народното събрание.

Христо Иванов още веднъж съобщи, че “Демократична България ” е за избягването на нови избори поради множеството опасности, свързани с рецесии в региона на сигурността, енергетиката, стопанската система и опазването на здравето.

“Търпение, професионализъм и може да успеем да имаме държавно управление с третия мандат, което ще бъде добра вест за страната ”, сподели той.

Атанас Атанасов съобщи, че политиците би трябвало да си дават сметка, че провокациите и рецесиите, пред които е изправена България са доста по-силни и доста по-големи от несъгласията и разминаванията като политически сили.

“Тези, които в този момент настояват, че политическата рецесия ще бъде решена през избори, може би си дават сметка, че точно през избори ще задълбочат политическата рецесия. И може би имат интерес тежките зимни месеци да бъдат изкарани през няколко политически рецесии, с цел да може през пролетта Борисов да излезе и да каже: “Видяхте ли, че без мен ”, сподели той.

Христо Иванов още веднъж съобщи, че чака министър председателят да бъде излъчен от Политическа партия, като кандидатура на Асен Василев няма да е спънка, защото е обсъждана още при опитите за сформиране на кабинет с първия мандат.

“Казвали сме и още преди връчването на мандата, че гледаме на него като на механически мандат, на медиатора, а не за съставяне на свое държавно управление. Редно е да отдава дължимото на Политическа партия като най-голяма политическа мощ, посредством лъчение на техен министър председател. Ако мандатоносителят се придържа към тази формула, а по този начин наподобява все още, това ще бъде добра база да обсъдим опцията “Демократична България ” да поддържа бъдещо държавно управление ”, сподели той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР