Sapphire се готви да пусне най-малко шест варианта на графичните

...
Sapphire се готви да пусне най-малко шест варианта на графичните
Коментари Харесай

Sapphire анонсира Radeon RX 7800 XT и RX 7700 XT във версии Nitro+, Pure и Pulse

Sapphire се готви да пусне минимум шест разновидността на графичните карти Radeon RX 7800 XT и RX 7700 XT. Някои ще получат солидни охладителни системи, а други ще бъдат оборудвани с по-компактни решения.

Какво съставляват версиите Nitro +?

Флагманската серия графични карти Sapphire Nitro + ще бъде попълнена с два нови модела. Тези карти ще получат солидни охладителни системи с дебелина три разширителни слота. Ще включват три вентилатора и огромни радиатори с осем топлинни тръби. Видеокартите в тази версия получиха два 8-пинови захранващи конектора, 14-фазен VRM и са основани на 14-слойни печатни платки.

Моделите от серията Nitro+ ще оферират двойна поддръжка на системата BIOS, усъвършенствана отбрана от щета и конектори за RGB-подсветка, която е синхронизирана с останалите компютърни съставни елементи.

Производителят към момента не е разгласил честотите на употребяваните в описаните модели Radeon RX 7800 XT и RX 7700 XT графични процесори Navi 32. За новите артикули обаче се загатва покачвания индикатор за консумация на сила. За RX 7800 XT той е 288 W (25 W над референтната), а за RX 7700 XT — 252 W (7 W над референтната). Това допуска, че ускорителите ще оферират заводски овърклок.

Моделите Pulse са без RGB подсветка

Моделите Radeon RX 7800 XT и RX 7700 XT във версиите Sapphire Pulse ще получат охладителни системи с два вентилатора. Дебелината на видеокартите е 2.5 разширителни слота. За разлика от версиите Nitro, тази серия ускорители не е оборудвана с двойна BIOS система и няма RGB осветяване.

Енергоптореблението на RX 7800 XT във версия Pulse е 266 W (3 W над предходната) и 230 W за RX 7700 XT (15 W по-малко от миналата версия). Твърде евентуално е в този случай производителят да е позволил неточност в описанието.

За страдание, компанията също по този начин не оповестява честотите на GPU за моделите Pulse. Публикуваните изображения обаче допускат, че версиите Nitro и Pulse употребяват сходни платки, с някои незначителни модификации, според от единия или другия модел.

Какво се знае за модификациите Pure?

Компанията ще пусне още Pure RX 7800 XT и RX 7700 XT. Информация за тези карти на формалния уебсайт на производителя все още на издание на тази вест към момента липсва. Съдейки по наличното изображение, тяхната дебелина ще бъде 2–2,5 разширителни слота. Същевременно, видеокартите ще получат охладителна система с три вентилатора. Те ще се оферират в бяло. Предполага се, че ускорителите от серията Pure във връзка с цената и продуктивността ще бъдат позиционирани сред моделите Nitro + и Pulse.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР