Сапиосексуалност (sapiosexual) е измислена дума, която отскоро се употребява широко.

...
Сапиосексуалност (sapiosexual) е измислена дума, която отскоро се употребява широко.
Коментари Харесай

Сапиосексуален ли съм

Сапиосексуалност (sapiosexual) е измислена дума, която неотдавна се използва необятно. Терминът става известен с навлизането на приложенията за запознанства като OkCupid и Sapio, които дават опция на потребителите да се дефинират полово. Наред с най-разнообразни термини като хетеро, хомо, транссексуален, метросексуален и така нататък, има и сапиосексуален.

Думата е с латински корен - " sapien " значи умен, а " sexualis " дефинира половете.

Тук обаче за пол не става дума. За да може да се определите като сапиосексуален, би трябвало да се влюбвате в мозъците, а не в очите, гърдите или други изкусителни елементи от мъжкото или женското тяло.

Сапиосексуалният човек намира интелекта на отсрещната страна като най-атрактивното й качество, което го възбужда. Физическите характерности остават на назад във времето. Така вие може да харесвате полово дами и мъже, стига те да са на това интелектуално равнище, което ви притегля.

За да сте сигурни, че сте сапиосексуален има няколко признака. Така предварителната игра за вас може да не включва ягоди и шампанско, целувки или орален секс - вместо това ви обземат еротични мисли единствено до момента в който слушате разсъжденията на вашия сътрудник.

Друг знак е, че се влюбвате в някого, който, в случай че не бяхте разговаряли, в никакъв случай нямаше да спре окото ви. Някой, който въобще не е ваш вид или някой от същия пол... Да, допустимо е.

Това е изцяло естествено привличане към други умни човешки същества. За разлика от други типове сексуалности, които идват с огромното задължение на това да се чувстваш друг, сапиосексуалните би трябвало да бъдат спокойни.

Според специалистите е изцяло естествено да се възбуждаш поради интелекта, а не толкоз поради тялото на даден човек. Смята се също, че връзките на сапиосексуалните имат по-голям късмет, защото интимността сред двамата в тях е на друго равнище, което надвишава химията сред голите тела. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР