Съперникът й Мерц също се колебае за проектаГермания трябва да

...
Съперникът й Мерц също се колебае за проектаГермания трябва да
Коментари Харесай

Мини-Меркел постави под въпрос „Северен поток-2“

Съперникът й Мерц също се колебае за плана


Германия би трябвало да отговори на незабавните и засилващи се политически опасения към плана за газопровод „ Северен поток-2 ” на фона на новата рецесия сред Русия и Украйна, съобщи Анегрет Крамп-Каренбауер, представена от Ройтерс.

Топкандидатката да наследи Ангела Меркел на лидерския пост в ХДС и протеже на канцлерката, поради което е наричана Мини-Меркел, съобщи, че би било „ прекомерно извънредно ” да се отдръпна политическата поддръжка от тръбата, само че Берлин може да понижи размерите газ, които ще бъдат доставяни. Междувременно Кремъл отхвърля да се съобрази с интернационалните апели, в това число от Германия, да освободи 24 украински моряци, които са упрекнати в нелегално секване на границата.

Според Крамп-Каренбауер е нужна ясна линия против съветските дейности, измежду които анексирането на Крим и поддръжката за сепаратистите в Донбас.

Междувременно Фридрих Мерц – другият евентуален правоприемник на Меркел отпред на ХДС, уточни, че ескалацията на спора сред Москва и Киев повдига въпроса дали „ в действителност е вярно да поставяме „ Северен поток-2 ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР