Съперничество между Манчестър Сити и Ливърпул е емблемата на Премиър

...
Съперничество между Манчестър Сити и Ливърпул е емблемата на Премиър
Коментари Харесай

Ман Сити срещу Ливърпул - два различни модела и три точки разлика

Съперничество сред Манчестър Сити и Ливърпул е емблемата на Премиър лийг от най-малко две години насам. У всеки остава възприятието, че едвам в последните два сезона машината, която построи Юрген Клоп, догони суперселекцията на Джосеп Гуардиола, която изглеждаше надалеч през всички останали тимове. Интересно е обаче да се види какъв е салдото за целия интервал от 4,5 години, откогато германецът започва своята гражданска война на " Анфийлд ". Може би е изненада за мнозина, само че разликата сред двата клуба във връзка с резултатите им във Висшата лига е единствено три точки в интерес на " жителите ". Три точки за 172 мача (б.ред. с днешна дата Ливърпул е изиграл един дуел повече от Манчестър Сити).

Тази разлика е в огромен дисонанс с голямото разминаване в изхарчените от двата клуба пари. Постижението на Ливърпул в това отношение е извънредно, защото за целия интервал клубът от " Анфийлд " има чисти разноски за селекция от единствено 107.7 милиона паунда. За същия интервал чистите разноски на Манчестър Сити за играчи надвишават 600 милиона паунда. Другият клуб от Манчестър - Юнайтед, има чисти разноски от 484.9 милиона паунда за тези съвсем пет години.  Ливърпул изпревари Ман Сити и към този момент има най-скъпия тим в света, Мбапе е №1 при играчите

През октомври 2015 цената на целия състав на Ливърпул се прави оценка на 320 милиона паунда. Сега тази сума възлиза на над 1 милиард паунда. Настоящата стойност на състава на Ман Сити е идентична. Разликата е, че през октомври 2015 тя е била 675.6 милиона паунда - още един сладкодумен индикатор за работата на Юрген Клоп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР