Съперничещите си палестински политически фракции Хамас“ и Фатах“ подписаха споразумение

...
Съперничещите си палестински политически фракции Хамас“ и Фатах“ подписаха споразумение
Коментари Харесай

„Хамас“ и „Фатах“ подписаха споразумение за помиряване

Съперничещите си палестински политически фракции „ Хамас “ и „ Фатах “ подписаха съглашение за преустановяване на десетилетното разединение между тях. Това стана по време на договаряния в Кайро, медиатор на които е Египет. Подписите си върху договорката поставиха заместник-председателят на „ Хамас “ Салах ал Арури и ръководителят на делегацията за договарянията от „ Фатах “ Азам ал Ахмад.

Президентът на Палестинската Автономия и водач на „ Фатах “ Махмуд Аббас определи стъпката като „ последно съглашение, което ще постави завършек на разделянето “. Според съглашението, основаната на Западния Бряг Палестинска Автономия ще поеме контрола върху Ивицата Газа след 1 декември.

На 21 ноември ще се проведат нови договаряния за образуването на единно държавно управление, в което ще бъдат поканени разнообразни палестински политически придвижвания.

Сделката предвижда на „ Фатах “ да бъдат преместени в Газа, а части на граничната полиция на Палестинската Автономия би трябвало да поемат контрола върху граничния пункт Рафа, сред Газа и Египет.

В съглашението не е обсъждана ориста на военното крило на „ Хамас “ и то не е взело участие в договарянията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР