Съперничещите си либийски фракции се съгласиха да проведат избори на

...
Съперничещите си либийски фракции се съгласиха да проведат избори на
Коментари Харесай

Враждуващите фракции в Либия се съгласиха на избори през декември

Съперничещите си либийски фракции се съгласиха да проведат избори на 10 декември, разгласи консултант на премиера Файез Сарадж, представен от организация " Ройтерс ".

Решението бе взето на среща в Париж сред двете враждуващи страни. На нея участваха Сарадж и командирът на армията, владеещата източната част на страната – Халифа Хафтар, както и ръководителите на двата Народното събрание в разграничената страна.

Чернова на заключителния документ, забелязана от " Ройтерс ", включва апел към неотложно обединяване и опасност от интернационалните наказания за хората, които пречат на съглашението или оспорят резултата от вота.

Либия изпадна в безпорядък след свалянето на Муамар Кадафи и от 2014 година е разграничена сред фракциите в Триполи и на изток. Организация на обединените нации пробва да сплоти нацията и да провежда избори. На срещата участваха петте непрекъснати члена на Съвета за сигурност, Италия, Турция, ОАЕ, Катар и прилежащите на Либия страни. Откакто президентът Еманюел Макрон е на власт, Франция също пробва да играе по-важна роля в мирния развой.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР