Съпътстващ ефект от срива на турската лира - пазарите в

...
Съпътстващ ефект от срива на турската лира - пазарите в
Коментари Харесай

Българи препълниха пазарите в Одрин заради срива на турската лира

Съпътстващ резултат от срутва на турската лира - пазарите в Одрин се препълниха с българи. Въпреки чакането по границата, хора от цяла България всяка седмица пътуват и пазарят. Колко по-изгодно е?

Одрин е градът, в който на всеки ъгъл може да чуете българска тирада. Сривът на турската лира в действителност направи Одрин обичана дестинация за хиляди българи.

През почивните дни там в действителност е доста оживено. Цените са в пъти по-ниски, в сравнение с във България. Като да вземем за пример сладоледът, който коства единствено 45 стотинки.

На зеленчуковата борса цените са на пазарлък. Там кг грозде може да се контракти за стотинки.

Основните клиенти са българи. Като едно семейство от Пловдив, което ни споделя, че два пъти месечно пълнят хладилника си от Одрин. Идват сутринта, потеглят си вечерта – с цялостни торби.

Цените обаче са непостоянни. Менят се съвсем всяка седмица.

„ Лекарствата са четири пъти по-малки цените. Болкоуспокояващо, което в България коства 8 лв., в Турция си го взехме към 1,20 лева.”, описа Диана Кирилова.

Препаратите за пране също излизат два пъти по-евтино, а в бутиците на ликвидация дънките са под 10 лв..

Един от търговците признава, че магазинът му се крепи на българите.

Официална статистика какъв брой тъкмо българи пазарят от Одрин няма, само че съгласно търговците, близо 80 % от клиентите им са чужденци.

Горивото също, за първи път от доста години насам, е по-евтино в Турция, в сравнение с в България. Литър бензин да вземем за пример там сега коства под 2 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР