Съотборниците в тима на Мичълтън-Скот Хоан Чавес и Саймън Филип

...
Съотборниците в тима на Мичълтън-Скот Хоан Чавес и Саймън Филип
Коментари Харесай

Йейтс поведе в колоездачната обиколка на Италия

Съотборниците в отбора на " Мичълтън-Скот " Хоан Чавес и Саймън Филип Йейтс реализираха впечатляваща победа в шестия стадий на колоездачната обиколка на Италия.

Двамата пресякоха с равно време от 4 часа, 16 минути и 11 секунди финала на 169-километровото трасе от Калтанисета до Етна, като оставиха на цели 26 секунди зад себе си французина Тибо Пино, който приключи трети.

Дълго време италианецът Джулио Чиконе бе едноличен лидер в стадия, само че в десетина километра преди края бе нападнат от колумбиеца Чавес, който се откъсна от главната група и с лекост задмина изтощения си противник, с цел да поведе.

В последните пет километра Йейтс на собствен ред нападна и застигна Чавес, като двамата използваха чудесна отборна тактичност, с цел да се откъснат пред преследвачите си.

В последна сметка Чавес бе този, който стигна до етапната победа, само че пък по-голямата наслада бе за британеца, който след днешния стадий облече розовата фланелка на водач в подреждането.

В генералното класиране Йейтс води с 16 секунди пред холандеца Том Дюмулен и с 26 секунди пред Чавес.

Досегашният водач в подреждането Роан Денис от Австралия се провали по изкачванията към финала и приключи чак на 21-вото място с пасив от 1 минута и 4 секунди от спечелилия Чавес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР