Съотборникът на шампиона Марк Маркес в MotoGP тима на Honda

...
Съотборникът на шампиона Марк Маркес в MotoGP тима на Honda
Коментари Харесай

Застрашено ли е мястото на Хорхе Лоренсо в Honda?

Съотборникът на първенеца Марк Маркес в MotoGP отбора на Honda Хорхе Лоренсо се показва надалеч по-зле от предстоящото в първия си сезон с японския мотор. Четири кръга преди края на сезона той заема 19-о място с актив от едвам 23 точки. През целия сезон 2019 резултатите му са по-слаби от тези на сателитните водачи на Honda и наподобява, че тимът може да си потърси нов водач за 2020-а, изключително при положение, че изгуби купите при тимовете и конструкторите поради Лоренсо.

MotoGP, constructors' championship: Honda (331 points), Ducati (254), Yamaha (248)
— FORIX (@forix) October 6, 2019
В последните три кръга от сезона на сателитния мотор на Honda ще се качи към този момент някогашният водач на КТМ Йоан Зарко, който остана без тим, откакто разтрогна предварително контракта си с австрийците. Той ще размени японецът Такааки Накагами, който би трябвало да претърпи интервенция на рамото си. Именно Зарко бе гласен за съотборник на Маркес преди година и в този момент резултатите му може да се окажат значими за решението на японците.

Johann Zarco returns!

He'll be back on a bike for LCR Honda Idemitsu in Sepang, Phillip Island and Valencia, as Takaaki Nakagami undergoes shoulder surgery. pic.twitter.com/Gt8GsvfM8W
— MotoGP on BT Sport (@btsportmotogp) October 16, 2019
В изявление за формалния уеб страница на MotoGP Лоренсо отхвърли да се усеща обезпокоен от Зарко. " Накагами и Кръчлоу са пред мен в множеството надпревари. Те, както и Зарко карат друг от моя мотор. На доктрина той е по-лош, само че може да бъде по-лесен за ръководство. Зарко не е карал в 3-4 надпревари и в този момент, когато има опция, ще се постарае да показва какво може ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР