Съоснователят на Телерик се присъединява към управлението на фондаВасил Терзиев

...
Съоснователят на Телерик се присъединява към управлението на фондаВасил Терзиев
Коментари Харесай

Васил Терзиев става партньор в Eleven Ventures

Съоснователят на Телерик се причислява към ръководството на фонда

Васил Терзиев е един от най-успешните бизнесмени в Централна и Източна Европа

Фондът за рискови вложения Eleven Ventures, основан в София, притегли в ръководството си Васил Терзиев, съосновател на софтуерната компания Телерик и на просветителната организация Телерик Академия.

Заедно с останалите сътрудници в Eleven – Даниел Томов и Ивайло Симов, Васил ще взе участие в бъдещето развиване на Eleven, което включва пускане на напълно нов частен фонд, построен върху философията „ от бизнесмени за бизнесмени “.

Васил Терзиев е един от водещите софтуерни бизнесмени в района с дълготраен опит като съосновател и изпълнителен шеф на Телерик и като основен шеф „ Иновации “ в Progress, придобила Телерик през 2014 година Той е деен участник в българската стартъп екосистема като бизнес ангел и вложител в някои от топ започващите компании в страната, в това число и в стартъпи от портфолиото на Eleven.

„ Васил е един от дребното в действителност сполучливи бизнесмени в Централна и Източна Европа, които служат за образец на разрастващите се стартъпи. Много от компаниите в портфолиото ни към този момент се възползват от скъпите му експертиза и препоръки. С опита и контактите си, насъбрани през годините, Васил ще има основна роля в стратегическото развиване на нашите компании, както навлизането им на нови пазари “, разяснява Даниел Томов, сътрудник в Eleven.
още по тематиката
Като съосновател на Телерик Академия, Васил ще продължи да развива визията на Академията като сътрудник на всички компании в България. Той също по този начин е член на борда на шефовете на американския снабдител на частни, облачни хостинг услуги – MacStadium, член на борда на шефовете на Endeavor България и взе участие в настоятелството на Американския университет в България.

От 2012 година за три години Eleven e вложил 12 млн. евро допълнително от 115 плана с висок капацитет за напредък от Централна и Източна Европа, главно с фокус върху B2B програмен продукт и SaaS, хардуерни артикули и marketplace решения. Компаниите в Eleven са привлекли общо 15 млн. евро ко-инвестиции, които не престават да нарастват.

Над 500 ментора и колегата от целия свят са работили с 300 основатели от 25 националности в портфолиото на фонда до момента. Сред сполучливите компании в портфолиото на Eleven са Kanbanize, Content Insights, Melissa, Dronamics, Enhancv, Sensika, GymRealm и други Като един от най-големите фондове за ранни инвестиции в Централна и Източна Европа, Eleven има и голям принос за развиването на стартъп екосистемата в района.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР