Съоснователят на технологичния гигант Microsoft - Бил Гейтс, се надява

...
Съоснователят на технологичния гигант Microsoft - Бил Гейтс, се надява
Коментари Харесай

Бил Гейтс влага над 1.7 млрд. долара в държавни училища в САЩ

Съоснователят на софтуерния колос Microsoft - Бил Гейтс, се надява инвестицията му да окаже позитивен резултат върху просветителната система в Съединени американски щати.

Още по тематиката
Джеф Безос беше за няколко часа " най-богатият човек в света "

Основателят на Amazon обаче загуби 6 милиарда $ от благосъстоянието си заради по-слабите резултати на компанията
30 юли 2017
Десетте обичани книги на Бил Гейтс

Предпочитаните четива на създателя на Microsoft
22 мар 2017
Възходът на Джеф Безос в света на богатите

Създателят на Amazon.com измести Уорън Бъфет от втората позиция в класацията на Forbes за най-заможните американци
6 окт 2016
Най-богатите в света на технологиите

Едва пет дами влизат в топ 100 на ръководената от Бил Гейтс ранглиста на Forbes
14 авг 2016 Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс съобщи, че ще вложи 1.7 милиарда $ в държавните учебни заведения в Съединени американски щати посредством своята фондация. Това разгласи той на конференцията на Съвета на учебните заведения от огромните градове в Кливланд, написа Washington Post

Целта на Гейтс

Гейтс счита, че всеки възпитаник заслужава да получава качествено обучение, с цел да се осъществя сполучливо на пазара в бъдеще. " Целта на дарението е да спомогне за развиването на бъдещи гении, да се основават нови хрумвания и положителни условия за учителите ", увери милиардерът. Фондацията на Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда е вложила минимум 3.4 милиарда $ в държавното обучение в Съединени американски щати до момента. Средствата са били разпределяни най-вече за развиването на профилирани учебни заведения и обучителни стратегии на преподаватели. Най-богатият човек в света е уверен, че фондацията би трябвало да служи за смяна и да способства за установяването на нови способи на преподаване, които да са сполучливи и да бъдат за образец на другите учебни заведения.

" Стратегията за възстановяване на просветителната система, реформирането на образователния проект, събуждането на интереса на учениците – всичко това ще бъде в ръцете на учебното управление ", удостовери съоснователят на Microsoft. Гейтс е на мнение, че учебните заведения и учителите би трябвало да управляват процеса, защото те могат да подобрят просветителната система и инвестицията да реализира своя резултат. Той добави, че 60% от общата сума ще бъде за общообразователните държавни учебни заведения. Думите му бяха посрещнати с огромно утвърждение от всички на конференцията.

Бил Гейтс е най-богатият човек в света за четвърта поредна година с благосъстояние от 86 милиарда $, сочат данни на френската консултантска компания Capgemini.

Предишни вложения

Преди години инвестицията на друга емблематична фигура в софтуерния бранш – Марк Зукърбърг, претърпя огромен крах. През 2010 година създателят на Фейсбук вложи 100 млн. $ в държавните учебни заведения в Ню Джърси. Тогава желанията му бяха да възвърне качественото обучение в образователните заведения в щата, както и да бъдат осъществени редица промени за 5 години. Нито една от задачите не беше реализирана, а някои от учебните шефове бяха уличени в корист със средства в изключително огромни размери.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР