Съоснователят на платформата за търговия с акции Ронбин Худ Влад

...
Съоснователят на платформата за търговия с акции Ронбин Худ Влад
Коментари Харесай

Влад Тенев - първият българин в списъка с милиардери на Форбс

Съоснователят на платформата за търговия с акции " Ронбин Худ " Влад Тенев стана първият българин, намерил място в световната ранглиста на милиардерите, изготвяна от американското икономическо сп. " Форбс ". Със своето чисто положение от $1 милиарда 34-годишният варненец с американски паспорт дели 2674-та позиция в 35-ото издание на годишното нареждане на най-богатите хора в света.

" Влад Тенев е изпълнителен шеф на комерсиалното приложение Robinhood, което основава през 2013 година дружно с приятеля си Байджу Бхат. От стартирането си комерсиалният модел без комисиона на Robinhood провокира гражданска война в брокерската промишленост. През август 2020 година частни вложители оцениха Robinhood на $11,2 милиарда Тенев има към 10,5% дял в Robinhood. Тенев, който е наследник на двама чиновници в Световната банка, е роден в България и израснал във Вашингтон, Окръг Колумбия ", написа във.

Тенев напуща родината още на 4-годишна възраст, когато родителите му отпътуват да работят в Съединени американски щати. Официално се знае, че най-дълго той е живял в щата Вирджиния, като през 2004 година е признат да учи в университета " Станфорд " в Калифорния. В него той придобива бакалавърска степен по математика, има и магистърска степен също по математика от Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA).

Основава платформата " Робин Худ " дружно с индийския си съквартирант от " Станфорд " Байджу Бхат. Двамата употребяват метафорично името на именития британски воин, с цел да опишат какво предлага приложението им, с което желаят да трансформират разпоредбите за търговия с акции на Уолстрийт. Основната цел е да се даде безвъзмезден достъп до борсата в Ню Йорк на млади вложители.

През последните месеци компанията беше намесена в. Влад Тенев даже бе изслушан в Конгреса на Съединени американски щати и имаше подозрения, че против платформата му може да стартират правосъдни дейности, само че той съумя да се отбрани аргументирано.

 

НА ВЪРХА

За поредна година най-богатият човек в света е създателят на колоса в онлайн търговията Amazon - Джеф Безос, със положение от $192 милиарда Веднага след него се подрежда иноваторът в автомобилостроенето и галактическото дело Илон Мъск със $168 милиарда, а Топ 3 затваря френският магнат Бернар Арно със $164 милиарда Дългогодишният водач в класацията - Бил Гейтс, слиза на четвърта позиция със $129 милиарда

Сметките на " Форбс " демонстрират, че общото благосъстояние на милиардерите по света доближава до $3 трлн. и положението им непрестанно пораства. Най-богатите хора на планетата са и тези, които са останали в най-малка степен наранени от ковид и икономическата рецесия, заключава списанието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР