Съоснователят на модната марка Guess Пол Марчано, който се оттегли

...
Съоснователят на модната марка Guess Пол Марчано, който се оттегли
Коментари Харесай

Съоснователят на Guess напуска модната компания след обвинения в сексуален тормоз

Съоснователят на стилната марка Guess Пол Марчано, който се отдръпна от компанията през февруари, откакто беше упрекнат в тормоз и полово принуждение, ще подаде оставка като президент на управителния съвет и ще напусне поста си на креативен шеф при започване на 2019 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Решението на дизайнера от френско-марокански генезис, посочено в документ, оповестен от Американската комисия по скъпите бумаги и тържищата, идва след представянето на отчет за обвиняванията против него пред съвета на шефовете. Според оповестения документ комитетът, формиран от самостоятелни шефове на Guess, не е открил сигурно съществуването на тормоз и полово принуждение. Разследващите даже са стигнали да заключението, че версиите както на хипотетичната жертва, по този начин и на самия Марчано са достоверни.

Те са изслушали над 40 души и са събрали над 1.5 млн. страници документи. В следствието се показва, че " господин Марчано е позволил неточности в общуването си с манекени и фотографи и се е сложил в обстановки, които да провокират обвинявания в неуместно държание ".

Въпреки че не се стига до заключението, че Пол Марчано е направил тормоз и полово принуждение, компанията Guess и нейният съосновател оповестиха, че са сключили другарски съглашения с петима души за обезщетение в размер на 500 000 $ общо.

" Доволни сме от днешните вести, само че към момента прекалено много остава да бъде направено, в случай че Guess в действителност държи да е марка, която почита дамите ", сподели Лиса Блум, която е юрист на четири от петте дами, които насочиха обвинявания към Марчано.

Пол Марчано разгласи, че се отдръпва от поста президент на съвета на шефовете, макар че ще резервира участието си в управителния съвет. Неговият пост ще бъде ангажиран от брат му Морис. Пол Марчано ще напусне и поста си на креативен шеф в края на януари 2019 година след временен интервал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР