Съоснователят на Microsoft, милиардерът и филантроп Бил Гейтс, който от

...
Съоснователят на Microsoft, милиардерът и филантроп Бил Гейтс, който от
Коментари Харесай

Бил Гейтс е недоволен от твърде ниските данъци в САЩ

Съоснователят на Microsoft, милиардерът и човеколюбец Бил Гейтс, който от началото на този месец не е най-богатият човек на планетата и слезе на трето място в класацията на Forbes, даде доста забавен коментар в новините на CNN.
Основната тематика на коментара бе данъчната промяна на Тръмп , влезнала в действие от 1 януари – промяната, която би трябвало да накара Apple да върне в Съединени американски щати парите от задграничните си сметки в размера на четвърт трилион $.

Според Бил Гейтс, богатите хора заплащат прекомерно дребни налози. Реформата планува понижение на налога облага, които огромните корпорации би трябвало да внасят във федералния бюджет. Този налог бе понижен от 35% на 21%. Според създателя на Microsoft, тази смяна е стъпка обратно и не е прогресивна промяна.

Гейтс акцентира, че е платил налози в размер на $10 милиарда и това е доста повече, в сравнение с са платили другите милиардери и въпреки всичко е прекомерно малко. Бил Гейтс смята, че данъчната промяна на Тръмп ще даде още повече прерогативи на богатите, за сметка на междинния клас и по-бедните хора. Според милиардера, по-удачно е да се понижат налозите на междинния клас и да се усъвършенства общественото обезпечаване.

Бил Гейтс в продължение на дълги години бе преди всичко в листата с най-богатите хора на света, като поддържаше своя капитал в границите на $90-$100 милиарда, а останалите даваше за щедрост и медикаменти за по-бедните страни. Сега, преди всичко в тази ранглиста е ръководителят на Amazon Джеф Безос.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР