Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс смята, че блокирането на изследванията

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс смята, че блокирането на изследванията
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Не спирайте експериментите с изкуствен интелект

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс счита, че блокирането на проучванията на изкуствения разсъдък няма да реши вероятните проблеми, които могат да чакат човечеството. Така Бил Гейтс отговори на отвореното писмо на съоснователите на Apple, Skype и Pinterest, основните изпълнителни шефове на SpaceX и Tesla, в което се желае те да преустановят огромните опити с изкуствен интелект.

" Наистина не съм сигурен кой тъкмо би трябвало да спре опитите, за какво - и дали всички страни в света са подготвени да го създадат. Но колкото хора има, толкоз и отзиви ", съобщи господин Гейтс пред Агенция Франс Прес.

Според съоснователя на Microsoft даже шестмесечната пауза няма да помогне на международния пазар за разработка на изкуствен интелект. Според него прекъсването на работата на избрана група откриватели няма да реши компликациите, пред които може да се изправи промишлеността.

Отвореното писмо, подписано от ръководителите на най-големите софтуерни корпорации в света, беше оповестено на 29 март. В него откривателите приканват за шестмесечен международен мораториум върху образованието на системи за изкуствен интелект, които биха били по-мощни от GPT-4. Според отвореното писмо неограниченото развиване на изкуствен интелект, който може да извършва " човешки " задания, излага човечеството на риск. Писмото е подписано от създателя на Tesla и SpaceX Илон Мъск и съоснователя на Apple Стив Возняк./БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР