Съоснователят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс за първи път от

...
Съоснователят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс за първи път от
Коментари Харесай

Бил Гейтс измести Джеф Безос и отново е най-богат в света

Съоснователят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс за първи път от над две години оглави показателя на Блумбърг на милиардерите, изпреварвайки ръководителя на най-голямата компания за онлайн търговия Амазон (Amazon) Джеф Безос, заяви организация Блумбърг.

Състоянието на Гейтс се прави оценка на към 110 милиарда $, а на Безос - на 109 милиарда $. Тройката на най-богатите хора в показателя на милиардерите на Блумбърг оформя ръководителят на френския колос за първокласните артикули Луи Вюитон Моет Хенеси (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно с благосъстояние на стойност 102,7 милиарда $, предава Българска телеграфна агенция.

Блумбърг отбелязва, че за растежа на приходите на Гейтс може да е повлияло решението на министерството на защитата на Съединени американски щати да даде на Майкрософт, а не на Амазон, контракт на стойност 10 милиарда $ за облачни услуги. След оповестяването на решението на Пентагона на 25 октомври, акциите на компанията на Безос поевтиняха с 2 %, а на Майкрософт нарастнаха с 4 на 100.

Индексът на милиардерите на Блумбърг е рейтинг, който се обновява всеки ден от организация Блумбърг. Той прави оценка на персоналното положение на 500-те най-богати хора в света по няколко индикатора, в това число пазарни котировки на активите, които имат.

Акциите на Майкрософт нарастнаха с 48 % тази година, увеличавайки цената на 1 %, който има Гейтс. Останалата част от благосъстоянието му идва от продажба на акции и вложения.

Джеф Безос щеше да е доста по-богат, в случай че не се беше развел със брачната половинка си Макензи Безос. Двойката разгласи, че се разделя през януари, като Макензи получи една четвърт от общата им благосъстоятелност в Амазон през юли. Нейното чисто благосъстояние спадна до 35 милиарда $ в петък.

Гейтс пък можеше в никакъв случай да не отстъпи първото място в класацията на най-богатите, в случай че не беше неговата филантропска активност. Той е дарил над 35 милиарда $ на фондацията " Бил и Мелинда Гейтс " от 1994 година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР