Съоснователят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс за първи път от

...
Съоснователят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс за първи път от
Коментари Харесай

Бил Гейтс изпревари Джеф Безос за първи път от над 2 г. в рейтинг на най-богатите хора в света

Съоснователят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс за първи път от над две години оглави показателя на Блумбърг на милиардерите, изпреварвайки ръководителя на най-голямата компания за онлайн търговия Амазон (Amazon) Джеф Безос, заяви организация Блумбърг.

Състоянието на Гейтс се прави оценка на към 110 милиарда $, а на Безос - на 109 милиарда $. Тройката на най-богатите хора в показателя на милиардерите на Блумбърг оформя ръководителят на френския колос за първокласните артикули Луи Вюитон Моет Хенеси (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно с благосъстояние на стойност 102,7 милиарда $.

Блумбърг отбелязва, че за растежа на приходите на Гейтс може да е повлияло решението на министерството на защитата на Съединени американски щати да даде на Майкрософт, а не на Амазон, контракт на стойност 10 милиарда $ за облачни услуги. След оповестяването на решението на Пентагона на 25 октомври, акциите на компанията на Безос поевтиняха с 2 %, а на Майкрософт нарастнаха с 4 на 100.

Индексът на милиардерите на Блумбърг е рейтинг, който се обновява всеки ден от организация Блумбърг. Той прави оценка на персоналното положение на 500-те най-богати хора в света по няколко индикатора, в това число пазарни котировки на активите, които имат.

Акциите на Майкрософт нарастнаха с 48 % тази година, увеличавайки цената на 1 %, който има Гейтс. Останалата част от благосъстоянието му идва от продажба на акции и вложения.

Джеф Безос щеше да е доста по-богат, в случай че не се беше развел със брачната половинка си Макензи Безос. Двойката разгласи, че се разделя през януари, като Макензи получи една четвърт от общата им благосъстоятелност в Амазон през юли. Нейното чисто благосъстояние спадна до 35 милиарда $ в петък.

Гейтс пък можеше в никакъв случай да не отстъпи първото място в класацията на най-богатите, в случай че не беше неговата филантропска активност. Той е дарил над 35 милиарда $ на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс " от 1994 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР