Съоснователят на Facebook Крис Хюс заяви, че е време най-голямата

...
Съоснователят на Facebook Крис Хюс заяви, че е време най-голямата
Коментари Харесай

Време ли е Facebook да бъде "загасен"?

Съоснователят на Фейсбук Крис Хюс съобщи, че е време най-голямата обществена мрежа да бъде  " загасена ".
В публикацията, оповестена в четвъртък в The New York Times, Хюс съобщи, че основният изпълнителен шеф Зукърбърг е трансформирал Фейсбук в монопол, който задушава нововъведенията.
Социалната мрежа Фейсбук има повече от два милиарда консуматори, а също по този начин има WhatsApp, Messenger и Instagram, като всяка една от тях се употребява от повече от един милиард души. Фейсбук закупи Instagram през 2012 година и WhatsApp през 2014 година
Хюс съобщи, че властта на Зукърбърг е невиждана и " неамериканска " и добави, че някогашният му сътрудник се концентрира върху растежа, което е довело до " жертва на сигурността ".
По думите му Фейсбук е монопол, който би трябвало да бъде заставен да раздели WhatsApp и Instagram, а бъдещите сливания да бъдат неразрешени през идващите няколко години.
Хюс прикани също за основаването на нова федерална организация, която да контролира софтуерните компании и чиято първа задача ще бъде да пази неприкосновеността на персоналния живот в мрежата.

Хюс живее в една стая със Зукърбърг в Харвард. Напуска Фейсбук през 2007 година, с цел да вземе присъединяване в предизборната акция на Барак Обама. Той твърди, че е продал акциите си от Фейсбук през 2012 година, когато станал издател на New Republic. Вече не инвестира в никаква обществена мрежа.  " Бях на 15 години, когато участвах в основаването на Фейсбук в Харвард, и не работя за компанията от десетилетие, само че се усещам гневен и виновен ", сподели Хюз. Сега Зукърбърг има 60% от акциите в платформата.
Главният представител на Facebook Ник Клег отговори на рецензиите на Хюс, като заяви, че приказките за отговорност не се връзват с призиви за колапс на сполучлива американска компания.
" Отговорността на софтуерните компании може да бъде реализирана само посредством трудоемко въвеждане на нови правила в интернет. Това прави Марк ", споделя Клег.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР