Съоснователят на Apple Стив Возняк разкритикува в свое интервю дигиталната

...
Съоснователят на Apple Стив Возняк разкритикува в свое интервю дигиталната
Коментари Харесай

Легендарният основател на Apple Стив Возняк нахока Меркел заради изкуствения интелект

Съоснователят на Apple Стив Возняк разкритикува в свое изявление цифровата тактика на немския канцлер Ангела Меркел. Запитан какво мисли за изказването на Меркел, че жителите би трябвало да слагат своите страхове за данните и тяхното потребление на второ място, тъй че Германия да не пропусне взрива на развиването на изкуствения разсъдък, Возняк съобщи пред бизнес уеб страницата BusinessInsider, че канцлерът не схваща какво е изкуственият разсъдък, написа Инвестор бг.

" Тя не схваща, че изкуственият разсъдък не е същински разсъдък като този на човешкия мозък ", сподели Возняк. Ако Меркел счита, че в бъдеще ще се нуждаем от Big Data, с цел да вземаме решения, това ще отнеме „ част от нашето човешко създание, в което ни трансформира еволюцията ".

Меркел съобщи по-рано, че изкуственият разсъдък без данни е " като крава без храна ".

Возняк гледа на това по друг метод, той счита, че е допустимо да се реализира прогрес даже и без разкриването на информация. „ Чрез шерването на данни ставаме субекти, които са следени от други хора ". На Возняк тази мисъл не му харесва. Хората би трябвало да бъдат самостоятелни и свободни. " Това е пътят на творчеството ".

Той основава Apple дружно с умрелия през октомври 2011 година Стив Джобс през 1977 година и е виновен в забележителна степен за първите сполучливи модели Apple I и Apple II. В последна сметка той напуща Apple в средата на 80-те години, само че към момента е обвързван с компанията и постоянно посещава нейни събития.

В диалога си с BusinessInsider Возняк приказва и за дизеловия скандал при Volkswagen и други немски производители на коли. Той има вяра, че всички огромни компании лъжат „ до известна степен ", с цел да печелят пари.

„ Аз към този момент не мисля, че това е просто феномен на нашето време. Имах по-рано автомобил на Mercedes. Това е най-хубавият сериен автомобил на света. Но в този момент доста ми харесва Tesla ". Той в никакъв случай повече не желае да върви до бензиностанция, само че чака „ рационален електрически Mercedes ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР