Съоснователят на Alibaba Джак Ма трябва да разработят собствени технологии

...
Съоснователят на Alibaba Джак Ма трябва да разработят собствени технологии
Коментари Харесай

Джак Ма: Народите се нуждаят от свои технологии, за да избегнат диктата на САЩ

Съоснователят на Alibaba Джак Ма би трябвало да разработят лични технологии за полупроводници, с цел да избегнат хватката на Съединени американски щати на международния пазар на чипове.

" Америка беше пионер в това, а в Китай се нуждаем от доста неща. 100% от пазара на чипове се управлява от американци. И в случай че внезапно те спрат да продават, разбирате какво значи това. Ето за какво Китай, Япония и всяка страна се нуждае от съществени технологии ", съобщи Ма по време на лекция в Университета Уаседа в Токио.

Гигантът в електронната търговия Alibaba има все по-голям интерес към чиповете. Придобиването на локалната компания планиране Hangzhou C-Sky Microsystems частично е подбудено от желанието на милиардера да направи чиповете евтини, ефикасни и налични за всички. Alibaba купи 5 компании за полупроводници през последните 4 години.

 Администрацията на Тръмп блокира договорка на Джак Ма за $1,2 милиарда
Администрацията на Тръмп блокира договорка на Джак Ма за $1,2 милиарда

MoneyGram трябваше да премине в китайски ръце

Коментарите на милиардера съответстват с възгледите на авторитетни китайски предприемачи и политици. Сред тях е и създателят на Tencent Holdings Пони Ма, който поддържа основаването на промишленост за произвеждане на чипове в Китай на международно равнище.

Тези хрумвания се развиват на фона на възходящото напрежение сред Китай и Съединени американски щати - международен водач в региона на най-модерната полупроводникова технология. Именно полупроводниците са в основата на опълчването сред двете най-големи международни стопански системи.

 Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei
Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei

Заради терзания за националната сигурност

Спорът води до увеличение на митата, изстудяване на китайските вложения в американски компании и пречи на Пекин да развива нови технологии като безжичните 5G мрежи и изкуствения разсъдък.

Ситуацията е толкоз напрегната, че управляващите в Съединени американски щати обмислят използването на закон от 1977 година, съгласно който президентът Доналд Тръмп може да разгласи изключително състояние, да блокира покупко-продажби и да конфискува активи.

 Съединени американски щати отряза китайската ZTE Corp. от американски технологии за 7 години
Съединени американски щати нанесе тежък удар на китайски софтуерен колос

Санкцията ще саботира целия бизнес на компанията и упоритостите й да развива 5G

Заедно с вкарването на китайската ZTE Corp. за 7 години, това напомня на управляващите в Пекин незабавната нужда да се понижи китайската взаимозависимост от американските технологии.

Действията на Вашингтон против софтуерната компания ускориха решимостта на Китай да вложи 150 милиарда $ през идващите 10 години, с концепцията да се трансформира в водач в проектирането и производството на чипове. Тази самодейност тревожи управляващите и бизнеса в Съединени американски щати, защото може да навреди на американските ползи.

" Влизаме в свят, в който хората не се доверяват един на различен. Ето за какво имаме търговски войни и толкоз доста проблеми. Но не се отхвърляйте. Доверието не би трябвало просто да бъде спечелвано, а изграждано. А ние умеем да построяваме ", съобщи Ма.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР