Съоснователят и изпълнителен директор на Flipps Коста Йорданов © Надежда

...
Съоснователят и изпълнителен директор на Flipps Коста Йорданов © Надежда
Коментари Харесай

Българската Flipps придоби американския стартъп Avid AI

Съоснователят и изпълнителен шеф на Flipps Коста Йорданов

© Надежда Чипева Още по тематиката
Втори рунд

Новият фонд LAUNCHub Ventures притегли 18 млн. евро от ЕИФ и частни вложители, които да вложи за две години
11 дек 2016
Отказахме две предложения да ни купят поради ниска цена

Коста Йорданов, създател на стартъпа Flipps, пред " Капитал Daily "
13 мар 2016 Българската компания Flipps, която създава платформата за стрийминг на бойни спортове FITE, закупи американския стартъп Avid AI за да предлага по-персонализирано наличие на потребителите. Сделката на компанията, която оперира в България през сдружението " Флипс медиа ", е в акции и кеш, като от компанията не разясняват точния размер на сумата.

Като част от придобиването създателят и основен изпълнителен шеф на Avid AI Тимъти Лий, който е и някогашен сътрудник във фонда Sequoia Capital, ще се причисли към борда на шефовете на FITE.

Сделката

Avid AI е профилирана в изработването на решения, основани на технологията за машинно образование, които спомагат за персонализиране на цифрови платформи. Така договорката за придобиването й ще разшири опциите на FITE, предлагайки към този момент на потребителите наличие съгласно техните ползи и желания.

Съоснователят и изпълнителен шеф на Flipps Коста Йорданов, разяснява пред " Капитал ", че внедряването на технологията на Avid AI ще стане в няколко стадия. " Първата ни цел ще е да прибавим персонализирани вести към наличието, предлагано от FITE, с цел да дадем добър мотив на потребителите да употребяват платформата всеки ден, даже и когато няма забавни за тях излъчвания онлайн ", изяснява той.

Първите промени към този момент са налице, а точно записаните консуматори към този момент могат да четат вести съгласно това кои спортове и спортисти наблюдават.

Компания в развиване

Flipps стартира като платформа за дистрибуция на видеосъдържание в интернет към обвързваните към мрежата тв приемници. В течение на времето обаче компанията промени бизнес модела си и реши да се концентрира върху бойните спортове. Така беше основана платформата FITE, която излъчва в действително време кръг събития с опция да бъдат гледани и на свързани тв приемници, където Flipps държи няколко патента за дистрибуция на видеосъдържание.

От компанията показват, че все още в платформата има близо 1 млн. регистрирани консуматори, а над 90% от аудиторията е от Съединени американски щати, Англия, Канада и Австралия. Годишно FITE предава над хиляда събития онлайн и е утвърдена от HBO и UFC за pay-per-view услуга.

Сред първите вложители в компанията е българският фонд LAUNCHub. След него следва инвестиране и от Тим Дрейпър от Силициевата котловина, който е вложител в компании като Hotmail, Skype, Tesla, SpaceX и други, както и от паневропейския фонд Earlybird. Според световната база данни на Crunchbase компанията има досега набрано финансиране в размер на 8.2 млн. $. Flipps има офиси в Съединени американски щати и в България.

" Целите ни за развиване в кратковременен проект са да останем фокусирани върху бойните спортове и да продължим да разрастваме потребителската база и наличието. В средносрочен проект планираме да покрием и други типове събития онлайн, в това число музикални концерти и моторни спортове, и да изградим FITE като водещата платформа за стрийминг на премиум събития онлайн ", разяснява пред " Капитал " още Йорданов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР