Съоръжението гарантира сигурност на водоподаването във водоснабдителната система за с.

...
Съоръжението гарантира сигурност на водоподаването във водоснабдителната система за с.
Коментари Харесай

ВиК – Шумен възстанови дълбок сондаж №1 „Средковец“

Съоръжението подсигурява сигурност на водоподаването във водоснабдителната система за с. Средковец, с. Гусла, с. Браничево, с. Загориче в община Каолиново ВиК - Шумен приключи възобновяване на бездънен сондаж №1 „ Средковец " като извърши действия по подсилване на структурата на сондажа, премахване на неработещото съоръжение и монтиране на нов помпен елемент. Дейностите са част от
капиталовата стратегия на ВиК - Шумен за 2021 година

Дълбок сондаж №1 „ Средковец " е един от двата водоизточника във водоснабдителна система „ Средковец ", от която се водоснабдяват повече от 4 хиляди поданици от обитаемоте места в община Каолиново - с. Средковец, с. Гусла, с. Браничево, с.Загориче.

Дълбок сондаж №1 е построен и въведен в употреба през 1977 година През годините на употреба на оборудването земната основа към устието му е мощно обрушена, а структурата на сондажа е застрашена от компрометиране, заради което се постанова прекратяване на използването му. В резултат на прекратената употреба на водоизточника, водоподаването към обитаемоте места се реализира единствено от бездънен сондаж №2 „ Средковец ", а системата остава без авариен водоизточник и с дефицит на спомагателни водни количества при положение на нужда.

„ Тези действия ще обезпечат опция още веднъж да се прави водовземане от оборудването и да се подсигурява по-сигурно водоподаване във водоснабдителната система за с. Средковец, с. Гусла, с. Браничево, с. Загориче в община Каолиново ", сподели Стоян Владимиров, гл. инженер на ВиК - Шумен. И добави: „ Въпреки ограничавания запас, продължаваме да влагаме за решение на проблеми, натрупвани през годините, които сензитивно ще подобрят услугите за жителите на тези обитаеми места ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР