Съоръжението е оборудвано с най-съвременната апаратура и ще подобри сигурността

...
Съоръжението е оборудвано с най-съвременната апаратура и ще подобри сигурността
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение инвестира 200 хил.лева в модерна възлова станция в Априлци

Съоръжението е оборудвано с най-съвременната инсталация и ще усъвършенства сигурността на електрозахранването в района

„ ЧЕЗ Разпределение България “ АД влага 200 000 лв. в нова съвременна основна станция в град Априлци, която ще усъвършенства електрозахранването на 4000 семейства и икономически консуматори в общината. Станцията е оборудвана с най-съвременната инсталация и разрешава автоматизация на мрежата.

„ Благодарение на новото оборудване в Априлци неведнъж ще намалее времето за локализиране и премахване на повреди, като в същото време ще се минимизира броят на засегнатите от възможни спирания консуматори. Такава техника разрешава изключването единствено на избрани елементи от електропроводите, където има щета, до момента в който всички останали клиенти, които получават електрозахранване от електропровода, остават незасегнати “, сподели Виктор Станчев, основен действен шеф на „ ЧЕЗ Разпределение България “.



През 2017 година община Априлци беше във фокуса на капиталовата активност на ЧЕЗ Разпределение в област Ловеч. В нея бяха вложени 860 000 лв.. Дружеството показа главните си капиталови планове през предходната година и проектите си за актуалната.

„ В област Ловеч вложихме общо 3.7 млн. лева през 2017 година, от които 3.4 млн. лева в реорганизация и възобновяване на мрежата, а над 300 хиляди лева - в нови присъединения. Вярвам, че всички старания, които положихме и продължаваме да поставяме тук, оказват помощ за постоянното електрозахранване в този хубав туристически регион “, съобщи Петър Холаковски, основен изпълнителен шеф на ЧЕЗ Разпределение.

Изминалата година беше рекордна във връзка с вложенията. Инвестирахме в Западна България над 130 млн. лева През 2018 година ние още веднъж планираме огромен запас и доста обекти и предвиждаме да вложим в мрежата 90 млн. лева Това също е един размер, рядко достиган през последните 10 години.

Тази година още веднъж стартираме обект от стратегическо значение за сигурността на електрозахранването в София – подмяната на близо 3 км основен кабел - 110 kV Драгалевци. Стойността на инвестицията е 3,6 млн. лева С неговата замяна по-сигурно електрозахранване ще получават 120 000 клиенти в 12 столични региона, измежду които лечебни заведения,офис здания, градски превоз и други В резултат ще бъде понижен рискът от пораждане на повреди и ще се редуцира доста срокът за тяхното премахване.

Най-големият план на ЧЕЗ Разпределение България през тази година е реконструкцията на подстанция „ Фестивална “ в София. Проектът е на стойност 4,5 млн. лева и се чака да завърши през 2019 година Подстанция „ Фестивална “ обезпечава електрозахранването на 40 000 консуматори в централна градска част на столицата, в кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Гара Искър, Горубляне, Полигона, както и потребителите в региона на 7-ми километър. С реконструкцията неведнъж ще се увеличи надеждността на електрозахранването в тези столични региони.

Друг значим план на ЧЕЗ Разпределение за тази година, който завърши сполучливо в своята пилотна част и към този момент се осъществя в разнообразни области на Западна България – монтирането на отдалечено обслужвани електромери. След прелиминарен обширен разбор са определени местата за създаване на автоматизираната система, тъй че тя да донесе оптимален резултат за повишение на качеството и сигурността на електрозахранването на клиентите и процеса на обслужването им. Това е един съвременен метод към мрежата, който ще ни даде опция да имаме взор в действително време върху потреблението. По този метод ще имаме доста по-голям надзор. Този доста по-стриктен надзор ще ни даде опция да реагираме неотложно при потребност. Така тази система внезапно ще ограничи и кражбите, а това ще увеличи сигурността на електрозахранването на правилните клиенти. Внедряването на тази технология директно ще повлияе на потребителската задоволеност. През 2018 година в устройства и монтаж по плана ЧЕЗ Разпределение ще влага 6 млн. лева, като ще бъдат инсталирани 186 000 електромера.

Важен за нас план, който започва тази година, съфинансиран от стратегия LIFE на Европейската комисия е план за отбрана живота на застрашени типове птици, породена от токови удари и конфликт с въздушни линии. В момента текат теренни изследвания, в който специалисти ще обхождат рискови за птиците електропроводи. Стойността на плана е 2,6 млн. евро, като ЧЕЗ Разпределение взе участие със съфинансиране в размер на 800 хиляди евро. В рамките на плана ще се подхващат ограничения за обезопасяване на гнезда и понижаване на спора електропроводи-птици.

През 2017 година, в област Ловеч, ние инвестирахме 3,7 млн. лева, като 3,4 млн. лева бяха вложени в реорганизация и възобновяване на мрежата, а над 300 хиляди лева в нови присъединения. За актуалната година в област Ловеч предвиждаме да бъдат вложени близо 2 млн. лева

Вярвам, че всички старания, които положихме тук и продължаваме да поставяме, доведоха до едно устойчиво и несъмнено електрозахранване в цялата област, както и съответно в община Априлци, което носи успокоение на жителите и спомага за развиването на бизнеса в този хубав туристически регион.

Обектът, пред който сме през днешния ден е новата основна станция Априлци, повече за нея ще научите от Виктор Станчев, който ще Ви опише и за други значими планове, осъществени и идни в района.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР