Летище в Западна Русия е атакувано от дронове, самолетът е повреден: Доклади

...
Съобщено е, че руски транспортни самолети са повредени при нападение
Коментари Харесай

Съобщено е, че руски транспортни самолети са повредени при нападение с дрон срещу летище в западния руски град Псков – разположен близо до границите на Латвия и Естония – където има експлозии , беше съобщено за голям пожар и стрелба, съобщиха местен служител и държавни медии.

Руската държавна информационна агенция ТАСС, цитирайки службите за спешна помощ, съобщи рано сутринта в сряда, че четири тежки транспортни самолета Ил-76, които отдавна са върховният кон на руската армия, са били повредени на летището в Псков, разположено приблизително 800 км (около 500 мили) от границата с Украйна.

„Министерството на отбраната отблъсква атака с дрон на летището в Псков“, каза областният управител Михаил Ведерников в приложението за съобщения Telegram, публикувайки видео на голям пожар със звуци от експлозии и сирени на заден план.

>

Ведерников, който беше на мястото на атаката, каза, че „по предварителна информация няма жертви“.

Мащабът на щетите на летището се оценява, каза той.

Видеозаписи, публикувани в социалните медии, според съобщенията от летището, показват гъст черен дим, издигащ се над летището, като местните жители съобщават, че са чули силни експлозии и стрелба.

Доклади в каналите на Telegram казват, че противовъздушните системи са в действие около руския град, който се намира близо до страните членки на ЕС Латвия и Естония.

 

Полетите бяха ограничени в района на Псков и въздушното пространство около московското летище Внуково също беше затворено за кратко сутринта в сряда, съобщи ТАСС, като се позова на руски авиационни служители. Летището в Москва беше затворено на фона на съобщенията, че руската армия отблъсква атака с дрон срещу летището в Псков, съобщи информационната агенция.

Руските военни също съобщиха рано в сряда, че са свалили украински безпилотни самолети над южната Брянска област на Русия и над централните Орловска и Рязанска области.

Псковска област преди това беше атакувана с дронове в края на май, когато два въоръжени дрона предизвикаха експлозия, която нанесе щети на административната сграда на петролопровода, каза тогава областният управител.

Руската столица Москва и други региони в страната бяха обект на почти ежедневни нападения от украински дронове през последните седмици на фона на предупреждението на Киев, че войната срещу Украйна ще се „върне“ в Русия.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР