Съобщенията в някои медии днес за откраднати 15 електрически тротинетки

...
Съобщенията в някои медии днес за откраднати 15 електрически тротинетки
Коментари Харесай

Полицията е пресякла опити да бъдат откраднати е-тротинетки

Съобщенията в някои медии през днешния ден за откраднати 15 електрически тротинетки още в първите дни на новата услуга в София провокира изказване на Тамаш Тот, действен управител във компанията Lime. Тя е най-голямата компания за споделени е-тротинетки в света и неотдавна дава двуколесните си транспортни средства в столицата.

" През миналите дни имаше опит за кражба на 2 електрически тротинетки, само че с помощта на бързата реакция на полицията и нашето взаимно съдействие те бяха открити ", разгласи Тот, който е маджарски жител. Той благодари на дейните жители на столицата, които са подали сигнали до полицията и до компанията.

Извършителите са хванати, те са трима души, прецизираха за " Дневник " от общинския план " Зелена София ", който е основател на новата транспортна услуга " Споделено пътешестване ".

Тротинетките не могат да се употребяват без да бъдат отключени, защото колелата са блокирани и при опит за пренасяне се задейства алармен сигнал, означи Тамаш Тот. Фирмата Lime си сътрудничи с полицията, с цел да подсигурява идентифициране, докладване и документиране на всяко нелегално държание, добави той.

" За по-голяма сигурност скутерите се наблюдават непрекъснато от GPS система и могат да бъдат открити когато и да е. Lime създава собствен личен персонализиран модел тротинетки, което значи, че в случай че някой се опита да вземе избрани елементи от нашите тротинетки - те няма да бъдат подобаващи за никой различен модел на пазара ", изясни Тот.

Всеки нерегламентиран опит за приложимост ще бъде докладван в полицията като кражба и ще бъдат подхванати стъпки в посока следствие на случая, предизвестяват от компания Lime.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР