Съобщенията от някои западни източници, че финансистът на ЧВК Вагнер“

...
Съобщенията от някои западни източници, че финансистът на ЧВК Вагнер“
Коментари Харесай

Разбраха погрешно Пригожин

Съобщенията от някои западни източници, че финансистът на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин приканва Русия да приключи войната си против Украйна, са неточни. Някои западни репортажи, отразяващи публикацията на Пригожин от 14 април за евентуална украинска контраофанзива и бъдещето на войната, погрешно контекстуализираха риторично изказване, в което Пригожин изложи мотив, който приписа на „ вътрешните врагове “ на Русия, които се стремят да рационализират Русия, че поставя завършек на войната в Украйна в този момент.

Пригожин в действителност прикани Русия да се ангажира с решителна борба, която или ще победи Украйна, или ще докара до краткотрайно съветско проваляне, което ще катализира националистическото прераждане на Русия и ще сложи условия за бъдеща победа.

Това написа в дневния си разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Пълният прочит на есето на Пригожин, озаглавено „ Само почтена борба: Без договаряния “, не се поддава на никакво рационално пояснение, че Пригожин се застъпва за преустановяване на съветската инвазия в Украйна.

Четенето на обществените известия на Пригожин не е елементарно начинание. Голяма част от нюансите се губят при превод от съветски на британски. Пригожин има идиосинкратичен жанр на изразителност и писане, който разчита значително на смел жлъч, селективна двоякост, афоризми, циничност и подигравателен диалект. Изолираните цитати на Пригожин, отделени от цялостния подтекст на посланията му, постоянно губят първичния си смисъл.

Някои съветски източници също са интерпретирали неправилно есето на Пригожин, което в допълнение разкрива пукнатините сред някои съветски блогъри. Прокремълският Readovka означи на 15 април, че някои неуточнени рускоезични канали в Telegram – като някои западни медии – просто повтарят невероятния мотив на Пригожин за съблазънта на примиряването с договаряния, без апела на Пригожин за продължителна битка.

Бившият съветски офицер и разгорещен националист Игор Гиркин – зложелател на Пригожин – се насочи към неправилното пояснение евентуално преднамерено. Гиркин саркастично попита: „ Правилно ли разбирам, че Черният смешник Пригожин прикани Руската федерация да отхвърли половината от Донецка национална република и една трета от Запорожка област…? “ Гиркин също по този начин загатна, че съветските прокурори би трябвало да проверяват Пригожин евентуално за дискредитиране на съветската „ специфична военна интервенция.

Руското осведомително пространство се преценява с демографските преходи в Русия по метод, който демонстрира, че националистическите идеологии, стоящи в основата на войната в Украйна, ще продължат да имат вътрешни въздействия. Руското издание RBC заяви на 13 април, че изследване, оповестено от Руската нова икономическа асоциация, открива, че увеличението на броя на мигрантите от 390 000 на 1,1 милиона годишно би помогнало за стабилизиране на популацията на Русия, което понижава заради вътрешните равнища на раждаемост и живот предстоящата дълготрайност, както и приключването на популацията.

Депутатът от Московската Дума Андрей Медведев отговори на изследването и упрекна „ лобистите “, че се застъпват за неконтролирана миграция от Централна Азия, която съгласно Медведев ще докара до повече принуждение и екстремизъм в Русия на огромна обществена и икономическа цена.

Вместо това Медведев прикани за нов закон за репатрирането на етнически руснаци от целия свят, с цел да стабилизира демографските промени и да ги избави от „ русофобията “ в чужбина.

Депутатът от Държавната дума на Русия по въпросите на защитата Дмитрий Кузнецов заяви на 15 април, че област Воронеж може да стартира пилотна стратегия за обществена интеграция на бежанци и означи, че тази стратегия е предопределена за проруските бежанци, които са напуснали Украйна и са се отправили към Русия.

Предложеният законопроект на Кузнецов акцентира същата марка хладнокръвен шовинизъм, за който се застъпва Медведев, и се стреми да поддържа и кодифицира възприятието за изключителност на етническите руснаци в съветски език за сметка на всички етнически малцинства. Войната в Украйна имаше и ще продължи да има доста влияние върху популацията и демографията в Русия.

Тези въздействия ще оставят вратата отворена за продължаващото въоръжаване на мощно националистическата изразителност, до момента в който войната продължава да овластява най-твърдо ксенофобските (и гласовитите) фракции на съветското общество.

Партията на съветския президент Владимир Путин „ Единна Русия “ има намерение да наеме съветски военни, които са служили в Украйна, като претенденти за избори през 2023 година и 2024 година, евентуално в опит да се утвърди като дефинитивно провоенната партия в Русия. Ръководителят на Централния изпълнителен комитет на Единна Русия Александър Сидякин разгласи на 14 април, че Младата армия на Единна Русия (младежкото крило на Единна Русия) започва учебен модул за присъединяване в предварителните избори за съветски военнослужещи и доброволци, които са взели участие в „ специфичната военна интервенция “ на Русия в Украйна.

Съобщава се, че Сидякин е декларирал, че съветски военнослужещи и доброволци ще бъдат в кандидатските описи на „ Единна Русия “ за идните районни избори през септември 2023 година В момента партията „ Единна Русия “ номинира претенденти за предварителните избори до 27 април, а предварителните избори ще продължат от 22 до 28 май.

Съобщава се, че ръководителят на Младата армия на „ Единна Русия “ Антон Демидов е декларирал на 14 април, че съветски военни и доброволци ще станат главните оратори на партията по време на президентските избори в Русия през 2024 година

Набирането на боен личен състав като политически претенденти по време на война е типично за общество, което организира избори, без значение от честността или смисъла на тези избори. Въпреки това, Кремъл евентуално има намерение да наеме боен личен състав като претенденти в по-голяма степен, в сравнение с е всекидневно даже за страна по време на война. Кремъл евентуално има за цел да употребява претенденти, които са служили в Украйна, като обществено лице на партията „ Единна Русия “ на идните избори, с цел да завоюва поддръжката на военните гласоподаватели и членовете на техните фамилии и да утвърди „ Единна Русия “ като дефинитивна политическа партия за войната придвижване. Потенциалната „ милитаризация “ на партия „ Единна Русия “ евентуално не предвещава старания на Кремъл да ескалира войната в Украйна. Кремъл евентуално има за цел да кооптира боен личен състав, с цел да поддържа продължаващите си старания да се снабди с провоенната съветска ултранационалистическа общественост, без да извършва рисковите условия на общността.

Главата на Луганската национална република (ЛНР) Леонид Пасечник подписа на 14 април декрет за разрешаване на пролетната и есенната военна работа в окупираната Луганска област.

В указа се показва, че пролетният наборен цикъл на ЛНР ще бъде координиран с съветския пролетен наборен цикъл от 1 април до 15 юли.

Не е ясно по какъв начин управляващите на ЛНР възнамеряват да изградят наборни апарати, да изпращат призовки и да приложат набор, като се има поради, че наборният цикъл към този момент продължава повече от две седмици. Също по този начин не е ясно къде ще служат тези наборници, защото съветските управляващи отхвърлиха други наборници да се бият във войната в Украйна.

Съобщението на Пасечник непосредствено опонира на изказванието на ръководителя на Комитета по защита на Думата Андрей Картаполов от 30 март, че наборната военна работа няма да се организира в окупирана Украйна, наблягайки неналичието на съгласуваност и поредно обмисляне измежду съветските държавни органи и изключването на законните органи от процесите на взимане на решения.

Руските окупационни управляващи може да се готвят да засилят мобилизационните старания в окупираните украински територии. Украинският център за опозиция заяви на 15 април, че съветското министерство на защитата (МО) е инструктирало окупационните администрации на районно равнище да трансферират описите на притежателите на съветски паспорти на локалните служби за военна регистрация и набор до 18 април.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров заяви на 15 април, че съветските управляващи ще прибавят поданици на окупирани територии към цифровия указател на руснаците, подлежащи на военна работа.

Руският президент Владимир Путин подписа закона, разрешаващ основаването на регистъра на 14 април.

ISW по-рано оцени, че този указател ще усъвършенства способността на съветските управляващи да се оправят с избягващите готовност.

Ръководителят на съветското ръководство по организация и готовност полковник Андрей Бирюков съобщи на 15 април, че наборът в Русия върви по проект и би трябвало да завърши до 15 юли. Бирюков съобщи, че първата вълна от наборници ще бъде ситуирана в пунктовете за непрекъсната дислокация в Русия на април 20. Бирюков твърди, че 52 000 жители са получили уведомления за набор и че над 50 000 жители към този момент са пристигнали в центровете за набиране на военни – 21 000 от които ще служат, до момента в който 29 000 са получили законни отсрочвания.

ISW продължава да смята, че Русия няма да изпрати съветски наборници в Украйна в обозримо бъдеще.

Руските управляващи не престават да основават нови военни формирования и да употребяват всички налични способи за увеличение и ускорение на набирането на боен личен състав.

Регионален клон на радио „ Свобода “ заяви, че военната работа на Астраханска област е почнала да образува новото поделение „ Лотос “, основано на контракт, на 15 април.

Ендемичната корупция съставлява трайно предизвикателство пред напъните за генериране на съветски сили. Руските управляващи осъдиха на 9 март началника на чеченския боен склад Иван Попов на 1,5 години затвор за заграбване. Съобщава се, че Попов е откраднал и препродал муниции и профилирани униформи/екипировка на стойност 12,5 милиона рубли (около 153 250 долара) сред декември 2021 година и 23 юни 2022 година

Руската работа за държавна сигурност (ФСБ) евентуално е забъркана в напъните за ориентиране към украински младежи в окупирани територии за правоприлагащи и контрапартизански цели. Директорът на ФСБ Александър Бортников организира среща с Националния комитет за битка с тероризма на 11 април за „ възстановяване на предварителната защита на тероризма в региона на образованието и младежката среда “.

Началникът на Генералния щаб на съветския общоприет щаб армейски военачалник Валерий Герасимов също участва на срещата, на която участниците разискаха по какъв начин да се осъществят стратегии за противопоставяне на екстремистките настроения измежду младежта, в това число в окупираните региони на Украйна.

Срещата на Националния комитет за битка с тероризма допуска, че ФСБ евентуално е директно ангажирана в оформянето на младежката политика в окупираните региони, с цел да отрази фокус върху правоприлагането и битката с тероризма, което всъщност служи като способ за милитаризиране на младежта в окупираните региони. ФСБ също може да се пробва да вербува млади украинци като сътрудници, ако Русия загуби надзор над някои окупирани територии. Окупационният началник на Запорожка област Евгений Балицки означи по сходен метод на 15 април, че Руската федерална организация по въпросите на младежта следи развиването на огромна просветителна стратегия, наречена „ Поколение на Юга “ в окупираната Запорожка област, която ще се концентрира върху „ креативна и патриотична работа. “

Руските окупационни управляващи евентуално ще продължат напъните си да се насочат към младежите в окупирана Украйна, с цел да разширят обществения надзор върху окупираните региони.

Първият заместител на администрацията на съветския президент Сергей Кириенко посети окупираната Донецка област на 15 април, с цел да подчертае хипотетичните събития в региона. Кириенко и ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин посетиха Мариупол и разискаха цените на медикаментите, като обявиха, че няма проблеми с доставките на медикаменти в града.

Пушилин и Кириенко също се срещнаха с съветския министър на образованието Сергей Кравцов и министъра на образованието на ДНР Олга Колударова, с цел да обсъдят проблемите на образованието и децата в окупираната Донецка област, както и използването на Обединения държавен изпит, който се изисква за влизане в съветските университети.

Кириенко съобщи, че повече деца от окупираните региони би трябвало да могат да подобрят здравето си и да почиват в съветските райони по време на лятната почивка, поставяйки условия за в допълнение депортиране на украински деца от Донецка област под прикритието на схеми за „ отмора и рехабилитация “.

Руският президент Владимир Путин подписа на 14 април закон, с който окупираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области публично минаха към московско време.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР