Съобщението за измамата е изпратено от Областната дирекция на МВР

...
Съобщението за измамата е изпратено от Областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

81-годишен мъж е ужилен от телефонни измамници с около 38 000 лв.

Съобщението за измамата е изпратено от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград, съобщи Българска национална телевизия. Инцидентът е станал в с. Марино поле, община Петрич.
Около 20 ч. на 14 октомври т. година с телефонно позвъняване 81-годишен мъж от с. Марино поле е въведен в подвеждане от лице, което се е показало за полицейски чиновник и е поискало парична сума като подпомагане за залавяне на телефонни измамници. Измаменият жител е ощетен с близо 20 000 лева и с към 10 000 $. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата на проверяващите служители на реда продължава.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград приканва жителите за нараснало внимание и повече подозрителност във връзка с лица, които посредством телефонни позвънявания ги вкарват в подвеждане за да получат парични суми. Никога до момента при полицейски интервенции чиновници на Министерство на вътрешните работи не са желали и не са получавали персонални парични средства и полезности от жители.

За попречване на сходен тип закононарушения при телефонно позвъняване, с което се желаят парични суми, персонални данни или банкови сметки, е належащо жителите незабавно да се свържат с близки, родственици или съседи и незабавно да позвънят на тел. 112.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР