Съобщението във финландски вестник, че Русия може да прекъсне доставките

...
Съобщението във финландски вестник, че Русия може да прекъсне доставките
Коментари Харесай

Песков: Фалшива е информацията, че ще спрем доставките на газ за Финландия

Съобщението във финландски вестник, че Русия може да прекъсне доставките на газ за Финландия още в петък, наподобява е "фалшиво ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс

"Най-вероятно това е следващата вестникарска машинация “, сподели той по време на конферентен диалог, като добави, че "Газпром " остава благонадежден снабдител на природен газ, осведоми

В четвъртък финландският вестник Iltalehti заяви, базирайки се на неназовани източници, че финландските политици са били предизвестени, че Русия може да спре доставките на газ за съседката си още в петък.

"Газпром " не отговори на настояването на организация Ройтерс за коментар.

"Газпром " доставя газ на разнообразни клиенти, в това число членове на НАТО. "Газпром " е посочил надеждност доста пъти ", сподели още Песков, добавяйки, че няма проекти за спиране на доставките на газ на Финландия "още в петък ".

Президентът на Финландия Саули Нийнистьо и министър-председателят Сана Марин обявиха в четвъртък, че Финландия ще кандидатства "без отсрочване " за присъединение към западния защитителен алианс НАТО, което накара Русия да обещае ответен отговор.

Ройтерс припомня, че на 5 май финландското държавно управление съобщи, че е квалифицирано за опцията източната му съседка да спре доставките на газ в отговор на отвод на Финландия да се съобрази с съветските претенции за възнаграждение на синьото гориво в рубли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР