съобщението, изпратено до медиите вчера. Varna24.bg го публикува без редакторска

...
съобщението, изпратено до медиите вчера. Varna24.bg го публикува без редакторска
Коментари Харесай

Адв. Балачев: Няма доказателства за вината на Кристиан, подава се невярна информация

 известието, изпратено до медиите през вчерашния ден. Varna24.bg го разгласява без редакторска интервенция:

" Първо, състав на ВОС се води от разглеждане на делото заради изразеното неведнъж от отбраната подозрение в предубедеността на наблюдаващия прокурор Галина Минчева – ВОП и взаимоотношенията й с гражданския просител, които въпреки и да са от едната страна на барикадата, не дават съображение представителя на държавното обвиняване да го подкрепя със своя опит, както и подмолното й шушукане с член на състава.

Новия състав на ВОС не прегледа настояването за изменение на мярката за неотклонение на Кристиан Т., защото реши, че настояването е неприемливо, а погрешно е посочено от пресслужбата, че не е почетено настояването за изменение на мярката.

За следващ път обвиняването в лицето на прокурор Минчева, изнася погрешни данни от кориците на делото, че охранителя-арменски бежанец Алексанян е бил намушкан с нож сред 10 и 15 пъти в крайници и в гърдите. Медицинската експертиза сочи, че са открити ТРИ прорезни рани в областа на десния низък крак с дълбочина сред 2.3 см -0.3 см и едно прорезно пострадване в лавата гръдна половина ангажиращо кожа и подкожие. Разпитания към този момент като очевидец доктор направил здравната намеса уточни, че е направена дребна операцийка, пострадванията не са били животозастрашаващи, а цялата тази операция на този пациент е направена тъй като това са медицински стандарти. Нито един от очевидците по делото не е показал, че Кристиан Т. е държал потърпевшия. "

Защитата разяснява още, че според преюдициално произвеждане по Директива (ЕС) 2016/343 текстът на чл.16 е следния: " Презумпцията за невиновност би била нарушена, в случай че в обществени изказвания на обществени органи или правосъдни решения, разнообразни от решенията по отношение на виновността, обвинения или обвинения бъде показан като отговорен, до момента в който виновността му не бъде открита в сходство със закона. Такива изказвания не следва да основават усещането, че това лице е отговорно. “(Определение на Европейски съд по правата на човека първи състав от 12.02.2019г.)
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР