Съобщен е рядък случай на птичи грип при хора в

...
Съобщен е рядък случай на птичи грип при хора в
Коментари Харесай

Рядък случай на птичи грип при хора, заразен в Тексас след контакт с млекодайни говеда

Съобщен е необичаен случай на птичи грип при хора в Тексас, откакто човек влезе в контакт с говеда, за които се подозира, че са инфектирани. Съобщението идва дни откакто федералните организации оповестиха, че вирусът се е популяризирал измежду млекодайните говеда в голям брой щати, в това число Тексас.

Департаментът на държавните здравни служби в Тексас сподели, че единственият признак, който пациентът е изпитвал, е инфектиране на очите. Човекът, който остава неназован, беше тестван в края на предходната седмица и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите потвърдиха резултатите през уикенда. Човекът в този момент се лекува с антивирусното лекарство озелтамивир, което съгласно клиниката Майо може да се употребява за лекуване на грип А и В, както и на свинския грип.

Известно е, че случаите на птичи грип при хора, прочут още като H5N1, провокират редица признаци, в това число леки като зараза на очите и респираторни признаци, до по-тежки, като пневмония и гибел, споделиха управляващите в Тексас.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР